Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidigare HBK-talangen siktar mot Brentfords A-lag: "Inget omöjligt steg alls"

Championship

Simon Andersson, 17, lämnade Halmstad i augusti.
Målvakten tillhör Brentfords B-lag, men siktar uppåt i Championship-klubben.
- Jämfört med i Sverige så har jag betydligt större förutsättningar för att bli så bra som jag vill bli, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Den sista augusti i år lämnade Halmstads andremålvakt Simon Andersson klubben för att gå till Championship-klubben Brentford. U-landslagsmannen hade då tillhört HBK i princip sedan han började spela fotboll. Efter knappt två månader i sin nya klubb är 17-åringen mycket nöjd.

- Det har flutit på bra tycker jag. Jag kommer in i det mer och mer för varje dag som går. Jag tycker att jag har kommit in bra i laget och hela klubben känns det som. Jag har välkomnats på ett väldigt bra sätt, säger Andersson, som tillhör B-laget, till Fotbollskanalen.

"Det här är en väldigt spännande värvning. Simon är en av de mest spännande unga spelarna i Sverige och det är en stor triumf att locka honom till Brentford."

Annons

De fina orden tillhör B-lagets tränare Kevin O'Connor, och sades när Simon Andersson skrev på för Brentford. Den svenske talangen känner av att klubben har en stor framtidstro på honom.

- Det känner jag verkligen. Det känns som att alla vill mitt bästa hela tiden. Och alla är jättetrevliga och hjälper mig med allt jag behöver hjälp med. Så jag trivs jättebra faktiskt.

Hur har det varit att gå från HBK och anpassa sig till Brentford, vad är skillnaden?
- Jag tillhör ju B-laget och skillnaden där gentemot Halmstad är väl framförallt tempot. Sedan har jag varit med A-laget en hel del också och tränat och där är det väldigt, väldigt stor skillnad i hur snabbt det går. I B-laget, alla är nästan mer tekniska än i HBK, men i A-laget är det en helt annan nivå, säger Andersson.

I Brentford finns flera nordiska spelare. B-laget har spelare från Sverige, Danmark, Island och Finland.

Annons

- Det är framförallt en del danskar, både som ledare och spelare. Det är ändå lite skönt, för vi försöker prata lite danska och svenska med varandra. Så det är ändå skönt att ha dem, det är bra, säger Simon Andersson.

I klubben finns även Henrik Johansson, som även han tidigare har spelat i Halmstad. Anfallaren, barnbarn till brasselegendaren Garrincha, har dock varit skadad i princip hela tiden sedan han kom till klubben i januari 2017.

- Det är skönt att kunna ha någon som man kan prata med och som vet hur allt fungerar. Jag känner honom lite sedan innan också, så vi har hängt lite utanför fotbollen så det är skönt, säger Andersson.

- Han är fortfarande skadad så jag har inte sett honom spela så mycket. Men han verkar omtyckt av alla. Han är strax tillbaka, han är på sista steget till att komma tillbaka. Det är inte så långt innan han får träna och spela för fullt igen.

Annons

Simon Andersson är efter två månader i sin nya klubb övertygad om att han har hittat rätt miljö för att utvecklas som fotbollsspelare.

- Jämfört med i Sverige så har jag betydligt större förutsättningar för att bli så bra som jag vill bli. Man har allt från bästa träningsfaciliteterna till fystränare till kostrådgivare och allt som är viktigt runtom fotbollen, säger 17-åringen.

Hur ser du på möjligheterna att ta klivet upp i A-laget?
- Jag har fortfarande något kliv till för att nå A-laget. Men det är inget omöjligt steg alls. Och jag har ju tre år här i B-laget till godo och liksom jobba mig upp i A-laget och det tror jag att jag har väldigt stora möjligheter att göra under de här tre åren.

Publicerad 2018-10-26 kl 09:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto