Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HIF:s sex chanser kvar till direktuppflyttning – HBK allt längre ifrån kval: "Tre poäng behövdes"

Superettan

HELSINGBORG. Helsingborgs IF får vänta minst tre dagar innan de blir uppflyttade, och 1-1 för Halmstads BK gjorde att de får det oerhört svårt att nå allsvenskt kval.
- Det är inte i dag vi förlorar, utan det är innan, säger HBK:s Peter Larsson om HBK:s uppflyttningschanser. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

IK Sirius - Halmstads BK
IK Sirius
Halmstads BK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Chans nummer ett var i söndags, men AFC Eskilstuna vann mot Falkenbergs FF. Chans nummer två var i dag, men Helsingborgs IF fick ”bara” oavgjort hemma mot Halmstads BK. Vinst där hade betytt säkrat allsvenskan 2019 för HIF. Det behövs två poäng på tre matcher, alternativ att AFC misslyckas att vinna en av sina tre återstående matcher, för att HIF nu ska säkra direktuppflyttning.

- Det viktigaste är ändå att vi går upp, sa Andreas Granqvist efter 1-1 mot HBK. 

Totalt sett är det sex chanser kvar för HIF. AFC har match mot Landskrona borta på fredag, och HIF borta mot Öster på lördag. Efter det har HIF matcher mot Värnamo borta och Varberg hemma. AFC:s återstående matcher är mot Frej hemma och Gefle borta. 

Annons

Tränaren Per-Ola Ljung om dagens HIF-prestation:

- Vi tycker att i första halvlek saknas aggressivitet i försvarsspelet, på det sättet att det var lite för lätt i duellspelet, lite för avvaktande i andrabollsspelet. Den fajten vi brukar kunna bjuda till på med ett rätt bra sätt. Även om det inte är vår stora styrka, så brukar vi kunna göra lite bättre än i första halvlek. 

Aggressiviteten lyser också med sin frånvaro också i anfallsspelet.

- Andra halvlek är bättre. Vi får lite mer tryck i grejerna och känner igen oss själva på ett bättre sätt.

Ljung ville dock inte prata om någon besvikelse efter att inte ha fått bli uppflyttade på hemmaplan.

- Alla poäng in är bra poäng. Jag tänker inte undervärdera eller underskatta någonting. Ett möte mellan Halmstad och HIF, man är duktigt historielös om man inte har förståelse för att de matcherna kan sluta hur som helst. Det har var en tuff utmaning, en tuff match, och jag tycker vi är det något bättre laget med tanke på hur det ser ut när vi spelar och mängden chanser vi skapar, men det spelar ingen roll för det står 1-1 på tavlan

Annons

HIF tappade i dag också chansen att slå poängrekord för superettan. Det rekordet har Kalmar FF, med 69 poäng år 2001. HIF har 59 poäng med tre matcher kvar. Dessutom har nu HBK sex poäng upp till kvalplats till tre omgångar kvar.

När det gällde motståndarna HBK så har de nu hela sex poäng upp AFC Eskilstuna på kvalplats, med tre omgångar kvar. De ser därför ut att få det väldigt svårt att kvala upp mot allsvenskan 2019. 

- Det är tre poäng som behövdes. Chansen finns fortfarande, det är väl sex poäng upp, men det är klart det ser inte jätteljust ut, men det är inte i dag vi förlorar, utan det är innan, säger Peter Larsson. 

HBK har kvar matcher mot Brage, Örgryte, och Öster. De måste ta absolut minst sex poäng för att ens ha minsta chans, men om AFC tar fyra poäng på sina tre matcher så spelar HBK:s egna resultat inte någon roll. 

Annons
Publicerad 2018-10-23 kl 21:48

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto