TV: Helsingborg missade chansen till allsvenskt avancemang – poängtapp mot HBK

HELSINGBORG. 2016 skickade Halmstads BK ner Helsingborgs IF till superettan. I dag var också HBK festförstörare på Olympia, då de sköt upp HIF:s uppflyttningsfest.
- Det är surt att vi inte kan avgöra på hemmaplan, säger Andreas Granqvist till C More.

IK Sirius - Halmstads BK
IK Sirius
Halmstads BK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Drygt 700 dagar efter att Helsingborgs IF åkte ur allsvenskan hade de chansen att ta sig tillbaka igen, och passande nog var motståndet Halmstads BK. Det var mot just HBK som HIF åkte ur i kvalet 2016, och i HBK:s startelva fanns i dag Marcus Mathisen – spelaren som gjorde två mål på tre minuter som fick HIF att åka ur.

HIF, som kom till spel utan Pär Hansson, Anders Randrup, och Andreas Landgren, hade svårt att verkligen sätta prägel på första halvlek i dag. Det var blåsigt och få målchanser, och att en av halvlekens bästa målchanser skapades efter ett missriktat skott som nickades utanför av Kosuke Kinoshita var talande.

Annons

- Jag tycker att vi gör en riktigt dålig första halvlek, en av de sämre sedan jag kom tillbaka. Vi får inte tag i bollen och de dominerar matchbilden. Vissa spelare var kanske lite tagna av stunden och vi kom inte upp i pressen. Det blev mycket bättre i andra halvlek, säger Andreas Granqvist till C More.

Andra halvlek satte dock igång klart mer händelserikt. Gabriel Gudmundsson lekte med Andreas Granqvist ett par-tre gånger inom loppet av fem miniterna, och en av gångerna ryckte han förbi till att göra 0-1 ensam mot målvakten.

- Det kändes gött att få göra mål. Vi visste att HIF behövde vinna för att säkra en plats i allsvenskan och vi försökte sätta press på dem så gott vi kunde, vilket jag tycker att vi lyckades med rätt bra, säger Gudmundsson till C More.

HIF-pessimismen vara dock endast i några få minuter. Darijan Bojanic stal boll på mittplan, avancerade fram långt, passade Andri Runar Bjarnason, som sköt via en HBK-spelare in till 1-1. Islänningens fjortonde mål för året, och han ryckte därmed i superettans skytteliga. Målet tog också upp Bojanic i ensam ledning i assistligan.

Annons

Det fortsatte att hända klart mer i andra halvlek än i första. Bjarnason blev dragen under vad som höll på att bli ett friläge, domaren gav fördel, och HIF fick en jättechans till 2-1, men Malkolm Nilsson räddade. Även Bjarnason själv fick ett friläge i slutet, men sköt rakt på Nilsson.

Matchen slutade dock 1-1, och HIF får därmed vänta till åtminstone fredag innan de blir klara för allsvenskan. Då har AFC Eskilstuna match mot Landskrona. HIF själv kan annars säkra det på lördag, borta mot Öster.

- Det var en jättedålig första halvlek från vår sida. Halmstad var bättre på alla plan. Vi pratade igenom det sedan i halvlek och gör en mycket bättre andra halvlek. Vi har allt spel. Jag missbedömer någon boll och han kommer in framför mig och gör mål. Sedan fortsätter vi att spela, skapar chanser och gör 1-1. Vi har ett par frilägen, där vi kan avgöra matchen, men en poäng närmare, även om det är surt att vi inte kan avgöra på hemmaplan, sammanfattar Granqvist matchen i sändningen.

Annons

Helsingborgs IF: Joelsson - Holgersson, Granqvist, Weberg, A.Erksson - Abubakari, Bojanic - Moro, R.Jönsson, M.Svensson (87') - Bjarnason.

Inhoppare: Dahlberg (87').

Halmstads BK: M.Nilsson - Westerberg, P.Larsson, Berntsson, Boakye – Svedberg (67'), Mathisen, Pekalski, Gudmundsson (77') – Kinoshita (84'), Oremo.

Inhoppare: Silfwer (67'), Haraldsson (77'), Gunnlaugsson (84').

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.