HockeyNews
PLUS

Då hoppas Brynäsmålvakten vara tillbaka

(4533) Joacim Eriksson
Bildbyrån

Publicerad: 21 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

Rehaben går enligt plan och Joacim Eriksson har nu gått på is.

Men det dröjer ytterligare några veckor innan Brynäsmålvakten är tillbaka i spel.

– Jag siktar på att spela runt jul, säger han till HockeyNews.se.

SHL i samarbete med ATG 

Joacim Eriksson, 28, spelade i Brynäs som junior och lämnade klubben 2009. Efter nio år, som bland annat innehållit SM-guld med Skellefteå 2013, VM-brons 2014, två säsonger i Nordamerika samt en i KHL, återvände han till Gävleklubben inför den här säsongen. Återkomsten har dock inte blivit som han tänkt sig. På grund av en knäskada har han fortfarande inte spelat någon match den här säsongen, men för HockeyNews.se berättar han att rehaben går enligt plan.

– Jag har kört dubbla fyspass några veckor och efter det första passet har jag kört på is, ganska lugnt, där jag mest känner mig för lite, säger Eriksson

Hur länge har du varit på is?

– Ungefär två veckor. Men det har har varit ungefär 15 minuter per gång, och jag har har stått upp hela tiden. Jag har inte gått ner på isen så mycket, säger han.

Känns det okej?

– Jo, det gör det. Jag känner att det inte riktigt är läkt, men att det går åt rätt håll, vilket är skönt, säger Brynäsmålvakten.

När hoppas du vara tillbaka i spel?

– Svårt att säga. Jag siktar på att spela runt jul, men sedan får vi se om det tar längre tid eller om det blir senare. Vi försöker att inte stressa fram något, utan det får ta den tid det tar, säger han.

Från sidan har Joacim Eriksson fått se sitt lag ha en rätt tung inledning på säsongen, men Brynäs vann senast mot Mora och är nu uppe på elfte plats med sina tolv poäng efter tio matcher.

– Man vill in och hjälpa lagt, så är det. Men man får acceptera att det är så här.

– När jag gick på is blev det nästan jobbigare, för då kände man verkligen att man ville vara med. Men jag skulle inte hjälpa lagt något nu, man får se det så, säger Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)