HockeyNews
PLUS

Elvenes blickar framåt efter konflikten

(4521) Lucas Elvenes/Rögle BK
Bildbyrån

Publicerad: 20 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Konflikten med Cam Abbott har lagt sig. Nu vill Rögletalangen Lucas Elvenes blicka framåt och ta plats i Juniorkronorna. 

– Fortsätter jag att spela som jag gör nu, så känner jag att jag kommer ta en plats, säger han till HockeyNews.se

Presenteras i samarbete med ATG

Rögle tog säsongens andra seger när man vann hemma mot Timrå med 3–1. För Rögles forwardstalang Lucas Elvenes har det varit en turbulent tid den senaste veckan efter att Helsingborgs Dagblad avslöjat att han hamnat i konflikt med sin tränare Cam Abbott. 

19-åringen har lagt det bakom sig och blickar framåt. 

– Det blev som det blev. Jag kunde inte hjälpa att det kom ut på sättet de gjorde, utan jag svarade på frågorna och sa vad jag tyckte. Men jag har lagt det bakom mig, jag ser bara fram emot att spela igen, säger han.

Du ryktades till Frölunda där ett tag. Hur mycket låg det egentligen i ryktena? 

– Nej, det låg ingenting i det. Det var mer att jag inte fick någon speltid här under ett tag, och då får man se sig om efter andra alternativ. Jag vill ju såklart spela.

I och med att forwarden ägs av Vegas Golden Knights hörde NHL-klubben av sig och undrade vad som pågick. 

– Jo, det gjorde de såklart. De måste lägga sig i, det är trots allt de som äger mig. Jag snackade med Vegas ett par gånger och de frågade hur jag kände och såhär. Det som har sagts stannar ju mellan oss. Jag har glömt det nu och är bara glad över att få spela, säger han. 

Förra året entrade han SHL med dunder och brak och noterades för sexton poäng på 28 matcher. Den här säsongen har han haft det något tuffare inledningsvis. 

– Just nu har jag jättetufft med produktionen, men så länge vi vinner är jag nöjd. Det gäller att inte tänka för mycket och fortsätta jobba hårt, så kommer det komma till slut, säger han. 

Han har ett viktigt år framför sig. Till vintern väntar JVM för hans årskull och med den minskade istiden är det svårare att bevisa att han ska ha en plats i truppen. 

– Jo, så är det ju såklart. Men jag tycker ändå det ser bra ut. Fortsätter jag spela som jag gör nu, så känner jag att jag kommer ta en plats i laget. Jag är inte alls orolig för om jag skulle komma med eller inte, säger han.

Har du och Tomas Montén någon kontakt?

– Vi är ändå rätt bra polare ju. Jag snackar med honom rätt mycket. Det är inte bara om hockey, utan allt med livet utanför också. Jag är jätteglad över att ha honom. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)