HockeyNews
PLUS

Lista: Spelarna som ditt SHL-lag älskar

(4509) Daniel Brodin5
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 20 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

SHL anses vara en toppliga där det är svårt att nå framgång både individuellt och som lag. Men det går. Och ofta finns det i de bästa lagen spelare som gör sina medspelare bättre på ett eller annat sätt.
Veckans lista, framtagen av Mattias Ek, reporter och krönikör för Hockeynews.se, uppmärksammar de oömma spelarna som är så värdefulla för sina lag. Och en smula fruktade av motståndarna.

Presenteras i samarbete med ATG

5 Oscar Engsund, b, Luleå
Kommentar: Luleå som lag går starkt i SHL och har vunnit fyra av de senaste fem matcherna. Den här småländske backen ska ha sin del av äran för att Luleå går från Norrbotten till Norrtoppen i tabellen. Med 25 tacklingar, flest i SHL, manifesterar han sin fysiska närvaro på isen. Engsund har lärt sig att värdera lägena bättre jämfört med tidigare i karriären och har tagit flera kliv framåt med sitt spel. Men det där med att göra mål… Det får någon annan sköta.

4 Anton Wedin, f, Timrå
Kommentar: Den 25-årige Sundsvallskillen var med om att åka ur SHL med Timrå 2013. Han har gjort den långa resan under ”mellanåren” i Hockeyallsvenskan och han var oerhört nyttig för Timrås avancemang till SHL i våras. Wedin drar sig inte en sekund för att kasta sig in framför motståndarmålen för att kämpa om en retur eller för att skymma siktet för målvakterna. I SHL får han verkligen betalt för allt sitt slit. Fem mål på nio matcher är väldigt bra. Förra säsongen gjorde han sex mål på 30 matcher i allsvenskan. Och bara två året före det. Vi bevittnar ett genombrott i full skala.

3 Marcus Sylvegård, f, Malmö
Kommentar: Han må vara son till sportchefen och vd:n Patrik Sylvegård, och bror till lagkamraten Emil Sylvegård, men 19-årige Marcus Sylvegård står stadigt på sina egna ben. Att han kan snacka vet vi vid det här laget. Men det borde snackas mer om hans fina skytte, hans snabba handledsskott och hans målsinnne. Han har gjort fem mål, fler än både Aaron Palushaj och Joakim Lindström, fått in tio tacklingar och bidragit med massor av energi. Inte konstigt att Redhawks har fått vingar.

2 Mattias Tedenby, f, HV71
Kommentar: 28-årige Tedenby gör livet väldigt jobbigt för de allra flesta backarna i SHL med sina kvicka ben, sina tvära svängar och ett oannonserat skott på ytor där det är som svårast att försvara sig. Han har konsekvent varit bland de bästa i sitt HV och snittar en poäng per match. Kanske är han i sitt livs form för närvarande. Helt klart är att han håller på att få med sig hela sitt lag uppåt i tabellen efter en på vissa håll seg start.

1 Daniel Brodin, f, Djurgården
Kommentar: På ett eller annat sätt smäller det om Brodin, denna järnkamin. Med sina sju mål är han i delad ledning med LHC:s Nick Sörensen i SHL:s skytteliga. Han är alltså bästa målskytt i SHL:s bästa och mest producerande kedja ihop med Jacob Josefson och Jakob Lilja. Brodin har spelat 11-0 och inte varit inne på ett enda baklängesmål på nio matcher. Han har delat ut 16 tacklingar, mest i sitt lag och tredje mest av SHL:s forwards. Dessutom har han fått sju tvåminutare för sitt oftast oömma spel. En spelare du vill ha i ditt lag. Efter ett år av skada är han tillbaka och i full kraft.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL


Hockeyallsvenskan i backspegeln  

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)