HockeyNews
PLUS

Timrås utropstecken: "Självförtroendet är viktigt"

(4504) Anton Wedin
Bildbyrån

Publicerad: 20 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Anton Wedin, 25, är ett av nykomlingarnas största utropstecken – nu är han uppe i fem mål på nio matcher och är Timrås bästa målskytt tillsammans med Sebastian Collberg.

Torsdagens första rond mot Rögle den här veckan beskrev han som säsongens sämsta match.

– Rögle hade ganska bra fart i anfallszonen och spelade bort oss i mittzonen vid några tillfällen också. Det måste vi titta på inför matchen på lördag, säger Wedin till HockeyNews.se.

SHL i samarbete med ATG 

(Se klippet när Fredrik Andersson är uppmickad på Timrås träningspass inför gårdagens match mot Rögle BK)



Timrå förlorade mot Linköping och Djurgården på bortaplan förra veckan och fick den där segern mot Rögle på hemmaplan i går som man var ute efter.

Men rent spelmässigt såg det inte ut som man önskat.

– Rögle är klart bättre i den första perioden. Vi gör ingen bra period. I andra får vi inte heller igång något spel och blir fast i egen zon och Rögle skapar mer målchanser. Sett över 60 minuter är Rögle det bättre laget och vi ska vara väldigt glada för två poäng, säger Timråtränaren Fredrik Andersson.

En stor anledning bakom segern på övertid var Niklas Svedberg i kassen och tvåmålsskytten Anton Wedin. Timråforwarden hade marginalerna på rätt sida vid avgörandet och var en av få som lyckades få ut något offensivt i Timrå.

– Det var ett felpass från Rögle som låg bakom chansen, jag kom fri från mittzonen men fick inte till skottet men hade flyt och fick tillbaka returen, säger han.

– Det här var väl kanske får sämsta match i år prestationsmässigt. Vi kom inte upp i den nivån vi måste för att ta poäng. Men vi hade flyt med oss och fick två poäng, det behöver man ibland också, säger Wedin.

Två nya mål från Sundsvallskillen innebär att han är uppe i fem mål på nio matcher och är bästa målskytt i laget tillsammans med Sebastian Collberg som gjort lika många.

Wedin har spelat för Timrå under hela karriären efter att han lämnade moderklubben Sundsvall Hockey – mellan 2011-2013 SHL-debuterade han som 19-åring och har varit med under alla år i Hockeyallsvenskan innan klubben tog sig tillbaka i högsta ligan i våras.

– Man vet lite mer vad man får i SHL, det är lite mer strukturerat. Det går snabbare och är lite skickligare spelare och samtidigt som det är skillnad så är det ingen jätteskillnad, säger Wedin.

Den här starten på säsongen är precis vad Timrå behöver för att bygga upp ett nödvändigt självförtroende i laget.

– Det är skönt att ha studsarna med sig ibland och det har känts bra för mig personligen också. Det har gått hyfsat, det är skönt med en bra start för självförtroendet och det hjälper till så klart, säger Wedin.

Rögle lämnade NHK arena med känslan av att förtjäna poäng i går kväll men redan i morgon får de chansen att revanschers sig när Timrå reser söderut till Ängelholm.

– Rögle hade ganska bra fart i deras anfallsspel och spelade bort oss i mittzonen vid några tillfällen. Rögle var bra och vi behöver titta på en del saker inför matchen på lördag, säger Wedin.

Läs fler nyheter om SHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)