Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

William Nylander

Nya vändningen: Ska mötas på neutral ort

William Nylanders framtid i Toronto har ifrågasatts.

Men enligt TSN kan nu en vändning vara på gång.

General managern Kyle Dubas har rest till Europa för att träffa Nylander på neutral ort.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN

Bakgrunden börjar ni kunna vid det här laget väl? 

William Nylander har missat Torontos succéfyllda säsongsupptakt på grund av att han och klubben inte kommit överens om ett nytt kontrakt.

22-åringen uppges kräva runt åtta miljoner dollar per år (motsvarande 72 miljoner kronor), medan Toronto Maple Leafs inte ska vara redo att sträcka sig längre än 6,5 miljoner kronor (58 miljoner kronor).

Kasperi Kapanen har gjort succé i Toronto

I William Nylanders frånvaro har Kasperi Kapanen gjort stor succé vid poängkungen Auston Matthews sida.



Den 22-årige finländaren, som nu gjort har producerat åtta poäng på sju matcher, har ett kontrakt som precis som Matthews och Mitch Marner går ut efter säsongen. Nu kan Kapanen - om han fortsätter leverera - göra anspråk på runt fem miljoner dollar per år, enligt experterna.

Kasperi Kapanen har gjort åtta poäng på sju matcher denna säsong.
Foto: USA TODAY NETWORK / JOHN E. SOKOLOWSKI-USA TODAY SPO SIPA USA

Och det är ett lönepussel som Toronto Maple Leafs inte skulle få ihop.

– Vi är inte där ännu, men det betyder att någon kommer att behöva lämna. Blir det inte Nylander eller Kapanen så måste någon annan bort ur ett löneperspektiv... Det är dock ett angenämt problem för Toronto som har ett så bra lag, säger TSN-experten Darren Dreger i programmet ”Insider Trading”.

”Varit en rädsla från William Nylanders sida”

Kollegan Pierre LeBrun ser det inte som en omöjlighet att det är William Nylander som får flytta på sig. Att Toronto kan se honom som en ”trade bait”, en spelare som kan användas för att byta till sig en annan spelare.

– Det här har varit en rädsla från Nylander-hållet sedan allt detta började att ingenting är säkert även om han skriver på. Det har nog blivit mer tydligt för William Nylander nu. Att om och när han skriver på så måste det bli ett kontrakt som han är nöjd med inte bara i Torontos pussel utan även om han skulle hamna i ett annat lag, säger Pierre LeBrun.


Carolina Hurricanes med finske poängkungen Sebastian Aho pekas ut som en klubb där William Nylander kan hamna.
Foto: USA TODAY NETWORK / HARRISON BARDEN-USA TODAY SPORTS SIPA USA

Torontos general manager Kyle Dubas har kategoriskt sagt att de inte har några planer på att trejda bort William Nylander, men ett kontrakt måste signeras senast den 1 december om han ska kunna spela i NHL denna säsong.

Pierre LeBrun ser ett specifikt lag och en specifik spelare som extra intressant.

– Carolina får man inte räkna bort. De har fyra, fem toppbackar. Om det skulle gå hela vägen till en trejd är Brett Pesce en back Toronto skulle vilja ha. Han har ett sexårskontrakt med fyra miljoner dollar om året. En bra deal rent lönemässigt samt en ung, toppfyra-back. 

Och det verkar som att Dubas kommer att stå fast vid sina ord. General managern har nämligen rest till Europa under onsdagen för att träffa Nylander, rapporterar TSN. Enligt Toronto Sun kommer mötet att ske i Schweiz, delvis för att det är "en neutral ort" för både Toronto och Nylander och hans representanter.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Hockeysverige

Följ NHL på djupet
Läs mer hos Hockeysverige
Allt om världens bästa liga
Till Hockeysverige