Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

U21

Visste inte vad som krävdes: ”Jättesvårt”

KALMAR/STOCKHOLM. Sverige hade möjlighet att ta sig vidare till U21-EM.

Men efter 0-3 mot Belgien står det klart att landslaget missar sommarens mästerskap i Italien.

Efter matchen erkänner förbundskaptenen Roland Nilsson att de inte kände till de fulla förutsättningarna för avancemang.

– Det är jättesvårt att veta, säger Nilsson.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Inför tisdagens kvalmöte med Belgien hade Sverige ett avancemang till U21-EM i egna händer. Seger mot Belgien hade inneburit att laget knipit en av direktplatserna till sommarens mästerskap i Italien och San Marino.

Även vid förlust hade Sverige kunnat säkra en playoff-plats, genom att hamna bland de fyra bästa grupptvåorna.

Men efter en mardrömshalvlek där Belgien inom loppet av några minuter hade gjort 2-0, och där dessutom Sverige fått en spelare utvisad är hoppet ute. Belgien vann till slut matchen med 3-0 – vilket innebär att avancemang till EM är uteslutet.

Sverige missar U21-EM i Italien

Sverige är fortfarande bland de bästa tvåorna – men kommer bli omsprungna efter att tisdagens senare matcher har spelats. Om Portugal vinner sin match mot Bosnien är de förbi Sverige i tvåornas tabell. Även kryss räcker – då Portugal är förbi på målskillnad.

Skulle Portugal förlora innebär det att Bosnien tar sig förbi Sverige i tvåornas tabell.

– Det är jättetråkigt. Vi har gjort ett jättebra kval och har en avgörande match. Vi åker ut på att domaren ska stå i centrum, det är otroligt tråkigt. Men det är bara att gå vidare, säger anfallaren Jordan Larsson i C More.

Förbundskaptenen Roland Nilsson menar att de inte hade koll på att laget skulle slås ut vid en 3-0-förlust, och att ett reduceringsmål hade kunnat öka chanserna till playoff.

– Vi visste inte det. I och med matcherna som var samtidigt, det är jättesvårt att veta det. Vi gjorde vårt bästa, jag tyckte killarna gjorde sitt bästa. Med lite flyt i dag hade vi fått det där målet, säger Nilsson

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset