Dyrt. Fästningsbadet var ett projekt som blev dyrare än beräknat för Varbergs kommun.
Dyrt. Fästningsbadet var ett projekt som blev dyrare än beräknat för Varbergs kommun. Bild: Olof Svahn

Inte konstigt att projekten blir dyrare

Hur vore det att undersöka bättre före något byggs?

ANNONS
LocationVarberg|

Det är inte konstigt att alla projekt som Varbergs kommun är inblandade blir dyrare, ofta dubbelt så dyra som beräknats.

I HN kan man läsa att förorenad mark där tunneln skall dras fram kan ställa till problem. Att politikerna/tjänstemännen aldrig lär sig. Hur vore det om man började i rätt ordning någon gång? Nej först bestämmer man att ett projekt skall genomföras. Först därefter börjar man med att undersöka om det går, dock utan någon större energi att ta fram alla fakta först. Vad händer sedan? Den ena överraskningen efter den andra ploppar upp från ingenstans, men som hade gått att förutse med lite noggrannare undersökningar. Att det dessutom inte verkar vara någon koll på och analys på lämnade anbud, förbättrar naturligtvis inte saken.

ANNONS

Hur kan det ideligen dyka upp problem vid olika projekt, där kommunen är inblandad? Vad sysslar revisorerna med? Sitter man i knät på personerna som godkänner det olika projekten? Det är inte utan att man undrar, eftersom det fortsätter i samma lunk år efter år, med stora summor som får anses kastade i sjön.

Jag tror att det är dags att byta ut den stab som bestämmer vad som skall göras mot nya friska krafter. Det blir för dyrt för oss kommuninnevånare.

Kan man få ett besked om vad tunnelbygget kostar i dagens penningvärde? Det vore en bra början. Vem betalar merkostnaden om tunneln blir dyrare än beräknat, vilket den helt säkert kommer att göra? Är det staten, dvs vi skattebetalare?

Stenkil & co har mycket att förklara fös oss som inget fattar.

Lars

ANNONS