Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jansson fick ledigt från landslaget - var med höggravida frun: "Viktigt för vår relation"

Sverige (herr)

Pontus Jansson hade inte träffat sin höggravida fru på sju veckor.
Då fick han ledigt av landslagsledningen.
- Det var viktigt för vår relation, säger han.

Foto: Bildbyrån

Från början anslöt inte Pontus Jansson till landslagssamlingen för att han och sambon väntar barn, vilket gjorde att han missade matchen mot Ryssland. Något barn har ännu inte kommit, men ändå har Jansson nu anslutit till truppen som är i Stockholm.

- Det har varit en hektisk vecka. Men jag har inga nyheter att komma med, säger han.

- Men det har varit en bra vecka för mig. Jag har varit med min fru som jag inte hade träffat på sju veckor. Det har varit tufft för henne när hon är höggravid. Så det var viktigt för vår relation. Stort tack till Janne och landslagsledningen för att jag kunde få vara med henne. Men nu var det bra och jag åkte hit, annars hade vi nog gått varandra på nerverna. Det ska bli skönt att spela match igen.

Annons

Anledningen till att Pontus Jansson och hans fru har varit ifrån varandra är att han till vardags bor och spelar i engelska Leeds och att frun befunnit sig i Skåne där förlossningen ska ske. 

Tanken är att Jansson spelar från start i tisdagens match mot Slovakien. Då bildar han mittbackspar tillsammans med Andreas Granqvist.

Förbundskapten Janne Andersson satt bredvid Pontus Jansson på måndagens presskonferens på Friends Arena och berättade att två debutanter får chansen mot Slovakien.

Kristoffer Olsson kommer att starta på det centrala mittfältet och Sebastian Andersson spelar i anfallet.

Publicerad 2018-10-15 kl 13:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto