TV: Blytung trepoängare för Värnamo – vann stort borta mot HBK

Värnamo jagar nytt kontrakt i superettan.
På lördagen tog man tre blytunga poäng borta mot Halmstad.

Se Värnamos 1-0-mål i spelaren.

Värnamo hade en tuff start på årets säsong i superettan. Under våren låg laget sist i tabellen, men under sommaren började Smålandslaget få upp farten. Inför avslutningen av serien ligger laget på negativ kvalplats och på lördagen tog man en blytung trepoängare borta mot Halmstad.

Laget tog ledningen redan efter åtta minuters spel genom Pär Cederqvist. Värnamo fick straff och veterananfallaren placerade dit 1-0 från straffpunkten.

I slutet av halvleken avgjorde Värnamo matchen. Först satte Alexander Achinoti Jönsson dit 2-0 och två minuter innan halvtidsvilan gjorde Halmstad självmål fram till 3-0 för bortalaget.

Annons

Andra halvlek bjöd inte på några fler mål och Värnamo drygade därmed ut avståndet ner till Landskrona, som placerar sig under strecket, till fem poäng. Upp till Jönköpings Södra ovanför strecket är avståndet bara en poäng.

För HBK var förlusten tung. Laget slåss om en allsvensk kvalplats tillsammans med AFC Eskilstuna och hade chansen att knappa in på AFC, som tappade poäng under fredagen. Men det lyckades man alltså inte med och avståndet upp till Eskilstunalaget är nu fyra poäng.