Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölunda HC

Avgör dramat med två sekunder (!) kvar

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Snacka om chockvändning i Scandinavium.

Frölunda hade 3–1 med tre minuter kvar.

Då vände Mora och vann med 4–3 sedan Michael Haga avgjort med två sekunder kvar.

– Något av det märkligaste man sett på ett tag, säger C Mores kommentator Patrik Westberg.

– Det är overkligt, säger Frölundas kapten Joel Lundqvist.

Foto: /IBL / /IBL
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det var dukat för fest i Scandinavium när Frölunda hyllade ikonen Tomi Kallio inför matchen.

Sedan fick publiken också se sitt lag skölja över Mora i två perioder och hade ledningen med 3–1 inför den tredje akten.

Då kollapsade hemmalaget fullständigt.

* 57.01 reducerar Emil Aronsson fram till 3–2.

* 59.14 skickar Matt Bailey in kvitteringen fram till 3–3.

Sedan hände det osannolika.

Mattias Nörstebös slarviga uppspel hamnade hos Michael Haga. Norrmannen avancerade in i slottet och snärtade in segerpucken under Johan Mattssons arm – med bara 2 sekunder kvar på klockan.

– Frölunda kör över oss hela matchen. Sen ger vi inte upp, vi har en bra grupp som spelar till slutet. Det är hockey, allt kan hända, och så händer det här, säger en leende Michael Haga till C More.

Lundqvist: ”Vad fan hände liksom?!”

Frölundas kapten Joel Lundqvist var rejält besviken i omklädningsrummet efteråt.

– Det är overkligt. Vi har två kanonperioder där vi gör mycket rätt, de skapar inte mycket. Men vi mattas av i tredje och spelar lite ängsligt. Men det känns ändå som att vi har kontroll.. Det är smärtsamt att tappa det på det här viset. Jag vet inte om man har varit med om något liknande, någonsin. Vad fan hände liksom?!

Det här är tredje matchen i rad ni släpper in mål i sex mot fem.

– Vi vet själva hur svårt det är att göra mål i sex mot fem och nu har vi släppt in tre matcher i rad. Det är bedrövligt, det är riktigt kasst. Vi måste kunna göra det bättre. Man är ruggigt besviken, säger han.

Rönnberg: ”Saknar ödmjukhet”

Frölundatränaren Roger Rönnberg är också han kritisk till insatsen – och menar att laget saknade ödmjukhet i tredje perioden.

– Vi börjar redan i första bytet med att ge bort pucken i mittzon där vi spelat rakt och enkelt tidigare. Jag tycker vi har problem med inställningen i hela tredje perioden, säger han till C More.

– Vi har 40 minuter då vi spelar extremt bra ishockey. Det tar jag med mig, men de viktigaste sakerna, att behålla ödmjukheten, det ska vi inte talla på. Det här blir en väldigt, väldigt tuff läxa för vårt lag.