HockeyNews
PLUS

Närmar sig en NHL-plats

(4052) Jonathan Davidsson4
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 22 september 2018

FacebookXWhatsApp

Jonathan Davidsson är på väg att slå sig in i Columbus Blue Jackets NHL-trupp.
Djurgården hoppas att han återvänder till Stockholm, men kan bara vänta och se vad som händer.
– Vi tar inget för givet, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se

Förra säsongen var 21-årige Jonathan Davidsson näst bästa poänggörare för Djurgården i SHL med sina 31 poäng (10 mål, 21 assist).

NHL-klubben Columbus har följt honom noga i SHL och den 4 maj skrev Davidsson ett rookiekontrakt, vilket gör att det är Columbus som har mycket att säga till om var den snabbe och tekniske forwarden kommer att spela den här säsongen.

"Han var jätteglad"

– Jag pratade med ”Jonte” i förrgår och han var jätteglad och allt var bra. Det är fyra matcher till sedan får man väl veta hur det går. De har gjort en första gallring, men den var han kvar i och han var jättenöjd med sitt spel, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson.

Natten till lördagen spelade Jonathan Davidsson sin andra träningsmatch med Columbus och han ingick i en kedja med Sonny Milano och centern Riley Nash. Det blev förlust med 3-0 mot St Louis, men Davidsson fick precis som i sin första träningsmatch mycket beröm för sitt spel och var en av de tre stjärnor som utsågs i Columbus. Han var lagets bästa forward.

Djurgården, som får klara sig utan förstecentern Andreas Engqvist mot Örebro på lördagen, anar att det kommer dröja en vecka till innan det kommer ett besked om det blir Nordamerika eller SHL för Jonathan Davidsson.

Positivt intryck i Columbus

– Ja det är det absolut. Och jag tror han har gjort ett ganska positivt intryck också så det blir nog ett ”last call”. Vi tar inget för givet, säger Robert Ohlsson, som efter 5-2-vinsten mot Rögle förbereder sitt lag för en tuff bortamatch mot Örebro som i sin tur inlett SHL-säsongen med två raka segrar.

– Jag tycker väl att vi har börjat vår resa och ska fortsätta på den. Vi möter Örebro som är ett bra hockeylag och som har gjort det bra här i inledningen. Vi tänker fortsätta med det Djurgården ska stå för, vår identitet. Det är det viktiga för oss. Full respekt för att vi möter en bra motståndare, fullsatt Behrn arena. Det blir häftigt.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)