Gå direkt till sidans innehåll
Allsvenskan

Hamad: ”Hur många SM-guld har AIK då?”

Ordkriget trappas upp inför derbyt mellan AIK och Hammarby.

Alexander Milosevic menar att Hammarby försöker ha en kaxig attityd utåt - något som triggat i gång Hammarby-lägret inför matchen.

– Hur många SM-guld har AIK de senaste tio åren?, svarar Jiloan Hamad.

Jiloan Hamad pikar AIK efter Alexander Milosevic utspel i fredags.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
AIK-backen: ”Hammarby försöker väl vara det (kaxiga och visa vinnarmentalitet) medan AIK har det i sitt DNA. Det är vårt blod. Det är nog skillnaden.”
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
AIK har prenumererat på topp tre-placeringar de senaste åren, men får gå tillbaka till 2009 för att hitta senaste SM-guldet.
Foto: NILS JAKOBSSON / © BILDBYRÅN

AIK och Hammarby har jagat varandra i tabellen nästan under hela säsongen och det har onekligen varit irriterat på sina håll.

AIK vann det första derbyt på Tele 2 arena efter en omdiskuterad straffspark och på söndag väntar alltså returen på Nationalarenan inför drygt 50 000 åskådare.

För många är det årets match och frågar man Hammarby-spelarna är det definitivt en höjdpunkt på säsongen.

– En stor eloge till både AIK och Hammarbys supportrar som kommer och bidrar till stämningen, säger Jiloan Hamad om matchen.



"Hur många SM-guld har AIK vunnit?"

Samtidigt har ordkriget trappats upp inför fighten. I en intervju med SportExpressen inför matchen uttalade sig AIK:s mittback Alexander Milosevic om Bajens säsong och deras sätt att prata om chanserna att vinna SM-guld.

– Hammarby försöker väl vara det (kaxiga och visa vinnarmentalitet) medan AIK har det i sitt DNA. Det är vårt blod. Det är nog skillnaden, säger Milosevic.

När Jiloan Hamad får höra AIK-mittbackens ord skrattar han till en början innan han senare skickar en liten passning.

– Alexander (Milosevic) har varit i klubben länge samtidigt som AIK har varit i toppen ganska länge, det är fakta. Men utan att ha vunnit så många gånger. Jag tror folk luras lite grann också, fan. Hur många SM-guld har AIK de senaste tio åren? Ett, eller hur?, säger Hamad.

AIK vann SM-guld 2009 senast.

– Jag behöver inte säga något mer. Jag vet inte riktigt, säger Bajens lagkapten och ler.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hamad fortsätter:

– Vi har ett projekt och folk måste respektera att på ett och ett halvt år har vi blivit ett allsvenskt topplag. Det är bara att applådera den bedriften och vi är där för att stanna. Vi kan ha bröstet ut hur mycket som helst för vi levererar och vinner matcher. Hade vi legat på en tiondeplats och snackat så hade man tänkt "fan, det går inte att säga så". Vi kämpar om SM-guld på så kort tid, andra lag har hållit på längre utan att åstadkomma så mycket. Man måste sätta saker i perspektiv.



Hamad: "Det sticker i ögonen på folk"

Tror du att det sticker i ögonen på folk att Hammarby går bra i år?

– Det är klart att det sticker i ögonen, speciellt när man vet vilken potential Hammarby har. Det här är som en björn som legat och sovit. Nu har vi väckt björnen. Hammarby som klubb, kolla på våra supportrar. Vi har snart en ny träningsanläggning, fantastiska supportrar - vem vill inte spela i Hammarby? På riktigt.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

AIK:s lagkapten Henok Goitom håller inte med Hamad i hans resonemang att det "sticker i ögonen på folk". Han tror att det finns en helt annan tanke bakom uttalandet.

– Jag tror att man vill säga att det sticker i ögonen på andra bara för att få den här "vi mot dem-känslan". Ligger man där man ligger för att man spelar bra så kommer Fotbollssverige att applådera. Jag tror att man vill bygga det här att det sticker i ögonen för ena gruppen. Det sticker inte i ögonen på någon, säger Goitom.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.