Kennedy inför derbyt: ”Tror AIK är mer nervösa”

Uppdaterad
Publicerad

Kennedy Bakircioglü spelade sitt första Stockholms-derby 1999. På söndag gör han sitt sista.

– Vi har ingenting att förlora, jag tror att vi vinner, säger han till SVT Sport.

SM-guld, lagkapten och hyllad hemvändare. Många hammarbyare rankar Kennedy Bakircioglü som klubbens främste spelare genom alla tider.

Nu gör han sin sista säsong. Ledning och supportrar planerar avtackning för fullt. Den fjärde november spelar Hammarby mot Häcken i sin sista hemmamatch för säsongen och det mesta lär handla om Kennedys farväl.

Men först på tur står derbyt mot AIK. Efter tappade poäng borta mot Sirius senast har Hammarby fyra poäng upp till serieledarna. Kennedy Bakircioglü väljer att se det från den ljusa sidan.

– Det är klart att AIK har pressen på sig. Dom är nog mer nervösa, förlorar de så kan det bli väldigt tight. Vi har ingenting att förlora och kan bara gå dit och göra en bra match. Det blir tufft men vi har besegrat dem tidigare.

Ja, vilket är ditt bästa minne från matcherna mot AIK?

– Det var 2015, säsongen då vi gått upp till Allsvenskan. Vi mötte dom i cupen och de trodde nog att det skulle bli en väldigt enkel seger, och så vann vi matchen med 2-1 Den kommer jag väldigt väl ihåg. Jag tror att dom minns den bra också.

”Dom backar hem”

Hammarby inledde årets säsong lysande med nio raka matcher utan förlust. Det var just mot AIK i maj som första bakslaget kom.

Kennedy Bakircioglü säger att man lärt sig av matchen, och hur AIK framgångsrikt låste Hammarbys anfallsspel.

– Vi måste ha fart på bollen och få dom att flytta sig. Dom backar hem väldigt mycket och då är det viktigt att vi kan göra våra gubbar, komma runt och ibland slå tidiga inlägg. Men det viktigaste är att spela vårt eget spel och inte luras in i något annat. Vi måste tro på oss själva och inte gå i någon fälla.

Skador och hård konkurrens har gjort att det bara blivit sju inhopp i årets allsvenska. Kennedy lär inleda på bänken även på söndag, men tror sig få en trevlig eftermiddag ändå.

– Jag tror att vi vinner, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.