HockeyNews
PLUS

LIF-profilen hoppas på mindre spelaromsättning

(4009) jon knuts
Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2018

FacebookXWhatsApp

Än en gång går Leksand in i en säsong som favorittippade. Då hoppas Jon Knuts att klubben tagit lärdom från fjolåret – och inte gör för många ändringar i truppen under säsong.

– Det klart en grupp kan bli rubbad av det och det tycker jag den blev lite förra året, säger Knuts.

Presenteras i samarbete med Coolbet 

Förutom sju matcher i Malmö säsongen 2014/15 har Jon Knuts, 27, spelat tio år år i rad Leksand. Han ska nu göra sin nionde säsong i klubbens a-lag och än en gång går han och Leksand in i en säsong som en av de stora favoriterna.

– När man spelar i Leksand i allsvenskan tillhör det lite att vara favorittippad. Så är det. Det tycker jag vi ska vara till viss del. Vi ska vara med där uppe och tampas, säger Knuts.

Hur rankar du den här upplagan av Leksand?

– Som jag var inne på lite, spelar du i Leksand är du ofta favorittippad. Och det blir man ofta tack vare en bra trupp. Det har vi i år igen, med en mix av erfarenhet och ungdomlig entusiasm. Vi har värvat lite målskyttar, som vi kanske saknade förra året. Samtidigt har vi en kärna som även var med förra året. Det känns spännande, säger 27-åringen.

Förra säsongen tog sig Leksand hela vägen till SHL-kval, men där blev till slut värsta rivalen Mora för svåra, och Knuts medger att det tog rätt lång tid att smälta förlusten.

– Det klart att det tog sin lilla tid. Det gör det. Det är något du kämpar för ett helt år, och det handlar om att vinna sista matchen. Då får man vara bitter och sur ett tag, men sedan är det bara ladda om. Ny säsong, nya förhoppningar, säger Knuts.

Hur såg analysen ut efter förra året, vad behöver bli bättre?

– Vi gick ändå till SHL-kval. Sedan där är det tufft att rubba SHL-lagen. Så är det. Men det här med  att man ska stå med samma trupp så mycket som möjligt. Jag personligen tyckte det blev lite… Det blev en jäkla omsättning på spelare till slut, med spelare som lämnade till höger och vänster. Det kom in mycket folk. Jag hoppas väl att vi till så stor del som möjligt kan ha samma trupp, säger Knuts, som syftar på att Leksand plockade in flera nya spelare efter nyår, däribland tyskarna Daniel Pietta och Marcel Müller samt backen Austin Madaisky.

Vad betyder den sena omsättningen av spelare för sammanhållningen?

– Branschen fungerar så, att man får vara beredd på att det kan komma in nya spelare. Det klart en grupp kan bli rubbad av det och det tycker jag den blev lite förra året. Du lär se till att om du ska ta in spelare vilka karaktärer det är, säger Knuts.

Är det något ni har tagit upp med ledningen?

– Nej, de märkte väl vad det var som inte fungerade i slutet förra året. Men vi kom till SHL-kval och de som vi värvade avgjorde en del matcher.

– Men jag vet inte om man pratat om det så. Du vill inte omsätta spelare i januari, då är det något som blivit fel på vägen, säger Knuts.
Leksand inleder Hockeyallsvenskan på fredag, hemma mot Tingsryd.

Johannes Hägglund

Här hittar du fler nyheter om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)