SHL-laget ber om ursäkt efter osmakliga hånet mot avlidne supportern: ”Långt över gränsen”

Linköping vann rivalmötet mot HV71 i går kväll.
Men segern befläckades rejält av ett osmakligt beteende på läktaren – och nu går Linköping ut och ber om ursäkt.
– Det är långt över gränsen och inte okej någonstans, säger klubbdirektören Anders Mäki i ett uttalande.

Derbyseger, andra raka segern och nu toppar Linköping SHL-tabellen efter två spelade matchen. Men det var inte bara glada miner på läktaren i gårdagkvällens match mot HV71.

”Det var obehagligt”

Och det på grund några LHC-supportrars osmakliga beteende på läktaren. När de gjorde det så olämpliga att håna en omkommen HV71-supporter, som tragiskt omkommit i en trafikolycka i somras, med både en banderoll och gester på ståplatsläktaren mot HV71-fansen på plats.

Linköping
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN / Cop 111

Direkt onödigt och olämpligt agerande av supportrarna i LHC-klacken.
– Först hörde jag några som sa att de hånade honom, sen tittade jag mot LHC-klacken och då såg jag att de stod där med banderollen och gjorde gester. Jag började skaka, det var obehagligt, säger Linus Josefsson, styrelseledamot för supporterorganisationen North Banks till JP.

Ber om ursäkt i dag

Nu går Linköping ut och tar kraftigt avstånd från fansens vidriga beteende och fördömer agerandet.
– Vi tar givetvis kraftfullt avstånd ifrån detta och utreder nu saken. Det är långt över gränsen och inte okej någonstans och heller absolut inte i vår eller någon annan arena, säger klubbdirektören Anders Mäki på klubbens officiella webbplats.

Linköping
180903 Linköpings Klubbdirektör Anders Mäki under SDHL:s upptaktsträff den 3 september 2018 i Stockholm.
Foto: Maxim Thoré / Bildbyrån

Mäki och hela LHC vill be om ursäkt till HV71 och deras supportrar för vad som hände på läktaren.
– Vi som förening ber naturligtvis HV71 och North Banks Supporters om ursäkt och jag förutsätter att White Lions gör detsamma. Vårt arbete nu handlar om att dels identifiera hela händelsen, vidtaga åtgärder mot den enskilde samt se till att det inte händer igen, säger klubbdirektören i ett uttalande.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/5NUozGKpdWPOUpJswss3Se-hJlnYgVl1PVTua6xFmLtHCl8mvj8EMsCr1_peTquc?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att ta starkt avstånd från det här osmakliga beteendet!

LÄS MER: SHL-ikonens stenhårda kritik mot William Nylander: ”Ingen skam i kroppen!”

Nya SHL-förslaget skapar storbråk i hockey-Sverige: ”Fullständig katastrof!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);