HockeyNews
PLUS

Fasth: "Inte vunnit något med det här laget"

(4043) Fasth
Nils Jakobsson /Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2018

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Regerande mästarna fick styrk på bortaplan i SHL-premiären mot nykomlingarna.

I dag åker Växjö Lakers hem till Småland och påbörjar förberedelserna inför lördagens hemmamatch mot Linköping.

– Det går inte att fira något guld fortfarande, vi har inte vunnit någonting med det här laget, säger Viktor Fasth till HockeyNews.se.

SHL i samarbete med Nordic Bet 

Växjö Lakers har lagt SM-guldet bakom sig och är på jakt efter nya titlar. Lagbygget ser annorlunda ut i vinter och två tunga namn som lämnat klubben är Robert Rosén och Elias Pettersson.

Nu ska andra ta över – men det tog tvärstopp i premiären i går på bortaplan mot Timrå.

Visserligen hade Växjö ett rejält skottövertag i matchen totalt sett och även sett till avslut från slottet och innerslottet. 

– Det var kul att spela, bra drag på läktarna och skönt att ha första matchen avklarad. Vi har gått och väntat på det här nu och man har varit ganska ivrig sista veckan, säger målvaktsprofilen Viktor Fasth.

– Vi hade kunnat spela med mer tålamod och hållit i pucken i lite mer. Vi gör många bra saker ju längre matchen går och vi hittade mer rätt och då fick inte Timrå samma snurr på oss som i första perioden. Samtidigt gör Timrå en bra match och vi har saker att jobba på och ta med oss, säger Fasth.

• Hur är det att kliva in i säsongen som regerande mästare?

– Det var ett bra firande efter att vi vann men sen har vi kört på bra hela sommaren. Men vi har ingenting just nu. Vi har ett nytt lag och vi har inte vunnit någonting med det här laget. Det är bara att börja om på noll. Det går inte att fira något guld fortfarande, säger Fasth.

• Hur är det med suget efter att fortsätta jaga en plats i Tre Kronor?

– Det ser bra ut tycker jag. Först och främst gäller det att spela bra för klubblaget och göra det så bra som möjligt och kommer man med i Tre Kronor är det ett kvitto på att man spelat bra i klubblaget och det måste jag fokusera på i första hand. Men självklart vill jag spela fler matcher i Tre Kronor, det kan jag inte sticka under stolen.

Ett glädjeämne för Växjö i premiärförlusten var juniorkedjan med Pontus Holmberg som center med Dominik Bokk och Jonas Röndbjerg på kanterna.

– Den kedjan ser spännande ut. Pontus kom in några matcher förra året och Bokk har också kvalitéer som är riktigt spännande. Det ska bli kul att se dem bygga vidare på det här nu. Det är kul att spela tillsammans med så unga talanger, säger Fasth.

SHL i samarbete med Nordic Bet 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)