Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linköping HC

Andreas Thuresson anmäld – frias av Disciplinnämnden

HV 71 har fått en tung start på SHL.

Nu kommer dessutom beskedet att Andreas Thuresson anmälts till disciplinnämnden - som dock friar stjärnan.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Det är situationsrummet som har klivit in och anmält HV 71-stjärnan Andreas Thuresson för en tackling på Chad Billins i går kväll.

SHL skriver på sin hemsida: ”I den tredje perioden av torsdagens möte mellan Linköping och HV 71 fick hemmalagets Chad Billins pucken i defensiv zon. Billins, som vid situationen var utan klubba, sparkade pucken mot sargkanten och rörde sig i samma riktning. Med fart anslöt då Andreas Thuresson och HV 71-spelaren delade ut en våldsam tackling som träffade Billins i ryggen.”

Disciplinnämnden friar Andreas Thuresson

Thuresson fick två minuter för boarding – men riskerar nu alltså ytterligare bestraffning.

Men något straff blir det inte.

Disciplinnämnden väljer att fria Andreas Thuresson, meddelar SHL:s hemsida. 

Disciplinnämndens motivering: ”Av Regel 43 följer att om den mottagande spelaren ser vad som är på väg att hända, och om denne därmed hinner spjärna emot och ”ta emot” tacklingen, ska spelaren inte bedömas vara försvarslös eller oförberedd och checking from behind ska inte utdömas. Disciplinnämnden bedömer att en sådan situation är för handen i den anmälda händelsen.

Disciplinnämnden, som inte finner skäl att döma ut någon bestraffning med stöd av en alternativ rubricering, lämnar därför anmälan utan bifall.”


LÄS MER: Talangen gjorde succé – inför förbundskaptenen 

Två raka förluster för HV 71

HV 71 förlorade matchen med 5-1 och det blev som bekant även förlust i premiären mot Färjestad.

Det här är deras sämsta start på SHL sen 2011.

– Jag är inte orolig. Det är bara två matcher och det återstår 50 matcher av säsongen så vi har god tid på oss att vända det här, säger Simon Önerud när SportExpressen träffar honom efter matchen i Linköping.

– Men givetvis är jag inte nöjd. Jag tycker att vi saknar spets i dag, samtidigt som vi bjuder Linköping på alldeles för mycket.

Nästa match för HV 71 är på lördag, hemma mot Luleå.


LÄS MER: Djurgårdens besked – efter otäcka smällen: "Blir orolig" 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.