Gå direkt till sidans innehåll
Isac Lundeström

Beskedet till Luleå – efter alla rykten

ANAHEIM. Han har imponerat under träningslägret och i natt, svensk tid, fick 18-årige Isac Lundeström debutera i Anaheim Ducks.

Så vad händer nu, blir han kvar i NHL-klubben eller åker han hem till Luleå för att spela i SHL i vinter?

- Ärligt talat vet jag inte. Jag har inte hört att Anaheim fattat något beslut ännu. Helst vill jag stanna här. Det är min förhoppning och det jag drömt om, säger Isac efter träningsmatchen mot San Jose.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Det har snackats om att Isac Lundeström ska tillbaka till Luleå, något som agenten Martin K Nilsson dementerade under torsdagen. Nu ger Lundeström besked själv.
Foto: MICHAEL AINSWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Det stod 4-3 till San Jose efter två perioder innan det rasade för hemmalaget i den sista perioden och Sharks kunde åka hem med en 7-3-seger.

Lundeström bildade kedja med Jakob Silfverberg och Max Comtois.

Silfverberg gjorde ett snyggt mål och ser Isac som en blivande NHL-center.

- Jag tycker att han kan spela i NHL redan nu. Han känns väldigt mogen och spelar stabilt, det enda som han behöver vänja sig vid är kanske att han gör som jag gjorde som nykomling här och det är att man vänder hem lite tidigt när det blir tjockt i mittzonen. Men man ser verkligen spelskickligheten han besitter. Isac har blicken över spelet, säger Silfverberg.



”Tycker inte alls det är långt borta”

Och fortsätter:

- Jag skulle inte bli förvånad om han får en chans redan i höst. Jag har spelat med honom på träningarna och tycker inte att det är långt borta alls att han får prova på NHL redan nu.

Hampus Lindholm anser också att Isac är mogen för en plats i Ducks laguppställning.

- Man ser att han är en smart spelare. Han hittar ytor och vill ha pucken, vilket är något man inte alltid ser hos de riktigt unga spelarna. Men Isac verkar snabbt anpassa sig till den här nivån. Av vad jag sett under träningslägret, så tror jag definitivt inte att han inte skulle göra bort sig om han fick chansen i NHL i höst, menar Hampus.



Isac säger själv att han är nöjd med sin insats under både rookiecampen och det stora träningslägret.

- Det har känts bra för mig. Mycket är annorlunda härborta, det tar lite tid att komma in i allt med spel på mindre rink och nya regler, så det tar ett litet tag. Men jag tycker ändå att det har känts rätt okej.

Så vad händer nu?

- Jag har faktiskt ingen aning. Jag har inte hört någonting, så jag kör bara på så länge det varar. Klart att jag vill göra så bra ifrån mig som möjligt, det är ju härborta jag vill vara. Så det är bara kul att få vara kvar här.

Du är under kontrakt med Anaheim, så det är väl de som bestämmer?

- Ja, så är det. Fullt fokus för mig just nu är att ta en plats.

Du vill vara kvar?

- Ja, absolut.

Isac Lundeström fick med sig ett silver från JVM förra vintern.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Känner du dig redo för NHL?

- Det tycker jag. Bara jag får lite matcher här nu och får vänja mig med allt som är nytt. Det är ett annat språk och allt sånt där, men det är många som har hjälpt mig. Silfverberg är en av dem. Han pratar mycket med mig både på isen och här i omklädningsrummet. Sådant som man ska tänka på. Det är skönt att ha lite svenskar i laget.


LÄS MER: Börjes krissamtal till William Nylander: ”Måste tänka sig för” 


Vad är din starka sida, vad kan du tillföra ditt lag?

- Jag har blivit mycket bättre i egen zon. Jag känner att jag är lite mer säker och att jag ligger rätt i banan för att stänga av motståndarnas spel. Där har jag gjort framsteg jämfört med tidigare.

Mindre rink och hur är det med tempot?

- Ja, SHL är kanske lite mer strukturerat och man ställer upp mer. Här går allt i full fart hela tiden och det är mycket mer spel i sarghörnen.  Det gäller att vara stark på pucken hela tiden.

Vad säger du om kvällens match?

- Nja, det slinker väl i väg lite på slutet när de gör några ytterligare mål.  Så det är lite tråkigt att det blev 7-3 i baken till slut.

Anaheim draftade Lundeström som nummer 23 i den första rundan i juni i år i Dallas.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Hockeysverige

Följ NHL på djupet
Läs mer hos Hockeysverige
Allt om världens bästa liga
Till Hockeysverige