Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF:s taktiska förändringar gav inte resultat mot Genk: "Vi sprang inte mycket med bollen"

Europa League

GENK. Malmö FF tog det lugnare i pressen, ändrade om försvarsspelet lite, och bytte formation i andra halvlek. Inget bet dock mot ett snabbt och skickligt Genk (0-2).
- Vi dominerade från första minuten, sa Genks Joakim Maehle. 

Foto: Bildbyrån

I spelaren visas torsdagens Sporten med höjdpunkter från Genk-MFF.

I går inför matchen mot Genk pratade Uwe Rösler om att man kunde tänka sig att vara mer taktisk flexibel i Europa League-matcherna än laget är i allsvenskan. De försökte några förändringar mot Genk, men det gav inte resultat och det blev förlust i Europa League-gruppspelets första match. 

- Vi var inte modiga nog med boll. Vi försökte inte ta oss ur pressen, så de anföll i vågor eftersom vi förlorade bollen så tidigt. Viljan var inte riktigt där i dag. Vi sprang inte så mycket med boll. Vi måste göra det mycket bättre, sa Fouad Bachirou.

En av de taktiska förändringarna var att Marcus Antonsson, anfallare i en 3-5-2, skulle droppa ner till höger oftare för att stänga av Genks vänstekant. Det slutade dock ofta med att Oscar Lewicki fick gå ut där för att täcka upp då Genk anföll så snabbt. 

Annons

- Vi får inte bett i pressen och får svårt att behålla bollen i längre stunder när vi väl vinner den. I andra halvlek får vi lite bättre längd på vissa anfall och kan flytta fram positionerna. Samtidigt så gör vi inte tillräckligt för att skapa de bra chanserna i dag, sa Lewicki. 

- Vi ville spela med våra tre centrala – jag, ”AC”, och ”Bach” – och att Antonsson skulle ligga lite längre ut till höger och stänga deras sida. Sedan är Genk skickliga på att spela på ena sidan och vända över. 

I andra halvlek blev det ännu en förändring. Antonsson byttes ut, Arnor Traustason kom in, och på presskonferensen efter matchen definierade Rösler formationen som en 4-4-2, enligt Sydsvenskan, med Anders Christiansen som en släpande anfallare. Det gjorde bland annat att Sören Rieks gick från vänster vingback till höger mittfältare. 

Annons

Även Genk hade för dagen gjort ett par mindre taktiska förändringar, berättade högerbacken Joakim Maehle som fixade 1-0-målet. 

- Vi visste att de förmodligen skulle spela med fem i försvarsspelet, så vi behövde rotera lite på vår uppbyggnad. I vanliga fall är det Sander (Berge, centralt mittfältare) som tar uppspelen, men i dag fick jag göra det istället. Vi löste det väldigt bra. 

- En riktigt fin seger. Vi hade verkligen fokuserat på vad vi skulle göra. Vi visade att vi var riktigt bra i organisation både offensivt och defensivt. Vi dominerade från första minuten. 

Berge själv fyllde i: 

- Vi visste vad som skulle komma där. Jag har spelat mot Anders (Christiansen) när han var i Gent och vi visste hur vi skulle angripa matchen. MFF visade respekt, för de backade hem och gav oss mycket tid med bollen. Vi fick spela vårt spel och då är vi svåra att spel, särskilt när vi får konstant press på dem. 

Annons
Publicerad 2018-09-20 kl 23:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto