Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölunda HC

Frölunda vände till vinst efter mardrömstarten

En mardrömslik start och 0–2-underläge direkt.

Sen vände Frölunda mot Brynäs och tog andra raka segern i SHL – efter att Ryan Lasch blivit stor hjälte i förlängningen.

– Det finns mycket positivt att ta med sig, jag gillar sättet som vi studsar tillbaka på, säger stjärnforwarden i C More.

Frölunda har inlett säsongen med två raka segrar.
Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Joachim Rohdin firar, men Frölunda vann.
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN

Brynäs rivstartade i hemmapremiären mot Frölunda.

Det dröjde inte mer än dryga tre minuter innan man spräckte målnollan genom nye forwarden Robert Kousal som styrde in 1–0 i powerplay.

Gästerna från Göteborg hängde inte alls med i inledningsvis och när Joel Kellman ett par minuter senare gjorde 2–0 för hemmalaget så var skottstatistiken 8–0 (!) till Brynäs.

Rönnberg: ”Fantastiskt dålig start”

– Fantastiskt dålig start av Frölunda tycker jag. Vi bjuder på tre-fyra frilägen genom att vi stöter bort oss i mittzonen, trots att vi vet om att de är snabba på att vända spelet, säger tränare Roger Rönnberg.

Utvisningar på Ryan Gunderson och Lukas Kilström skulle dock ge Frölunda en biljett tillbaka in i matchen och i fem mot tre-spelet styrde Joel Lundqvist in reduceringen till 1–2.

Frölunda vände efter mardrömsstarten

Innan den händelserika första perioden var över hade också Patrik Carlsson kvitterat till 2–2.

Och den tidigare guldhjälten och hemvändaren skulle inte nöja sig där.

I tredje perioden var det 30-åringen som sköt in 3–2 för Frölunda – vilket såg ut att bli avgörande.

Men med knappt två minuter kvar kvitterade Joel Kellman till 3–3 – vilket förde matchen till förlängning.

Ryan Lasch hjälte i förläningsdrama

Där klev Ryan Lasch fram som stor hjälte för Frölunda – när fjolårets poängkung i SHL avgjorde matchen.

– Väldigt viktigt mål, det är ett bra sätt att bygga på självförtroendet inför säsongen. Vi har haft så många chanser från försäsongen till nu så förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, säger matchhjälten.

Segern innebär att Frölunda nu tagit fem poäng i de två första omgångarna av SHL.

– Vi var inte alls redo första tio minuterna av matchen, men sen kom vi i gång. Jag tyckte faktiskt att vi hade en del otur i kväll, deras mål kom genom att pucken studsade på armar och huvuden och så vidare.

– Det är upp till oss att vara redo från start och det var vi inte. Men det finns mycket positivt att ta med sig, jag gillar sättet som vi studsar tillbaka på, säger Lasch.

Negativt för Frölunda var dock att backen Filip Westerlund tvingades utgå tidigt i matchen efter en tackling från Danny Kristo.