Juniorens succé när LHC krossade HV71

SHL: Linköping vann premiären – Johan Södergran hjälte

Uppdaterad 2018-09-21 | Publicerad 2018-09-20

Linköping har fått en drömstart på SHL.

Allra hetast är Johan Södergran, 18, som efter två nya mål toppar hela SHL:s poängliga i ett tidigt skede.

– Det är bara att njuta, säger Johan Södergran i C More.

Följ ämnen

När Linköping vann premiären mot Timrå var det talangkedjan med Olle Lycksell, 19, Johan Södergran, 18, och Adam Brodecki, 23, som anförde hemmalaget med två mål och totalt sju poäng.

I kväll mot HV 71 visade samma kedja att det inte var någon slump.

Nyförvärvet Joe Whitney hade först gjort 1–0 på Broc Little-pass när Johan Södergren återigen skrev in sig i målprotokollet när han styrde in Chad Billins smarta skottpass till 2–0 i slutet av andra perioden.

Tredje perioden en kopia på första

Lagen spelade sedan 1–1 i andra perioden innan historien från första perioden återupprepade sig. Broc Little hittade Whitney som gjorde 4–1 och kort senare var det dags för glödhete Södergran igen.

18-åringen som på 20 ombytta matcher i fjol inte gjorde en enda poäng satte 5–1 med fint förspel från både Lycksell och Brodecki.

– Det är inte många som passar i Olles läge men jag visste att han skulle göra det och då är det bara att tacka när man spelar med två bra spelare, säger Söderbren.

Med 3+1 på två matcher toppar till och med reservlösningen till Derek Roy hela SHL:s poängliga tillsammans med Frölundas Patrik Carlsson i ett tidigt skede.

”Otroligt mycket starkare”

– Hockey går upp och ner, och just nu går det ganska bra. Det flyter på med det effektiva. Det är bara att njuta medan det funkar, säger Södergran med ett leende i C More.

I HV-lägret var det av förklarliga skäl besviket.

– Vi möter ett lag som är beredda att göra mycket mer för att ta poäng. De är otroligt mycket starkare än vad vi är i dag, säger tränaren Johan Lindbom i C More.

LÄS VIDARE