Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linköping HC

Bjöd på en ny målshow – framför förbundskaptenen

LINKÖPING. Johan Södergran har fått en drömstart på säsongen.

I kväll klev han fram som derbyhjälte för Linköping när HV71 utklassades med 5-1.

Det inför ögonen på Juniorkronornas förbundskapten, Tomas Montén.

– Jaså, var han här? Självklart drömmer jag om JVM, säger Södergran.

Johan Södergran.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Linköping har fått en drömstart på årets SHL-säsong.

Efter 4-2 mot Timrå i premiären följde man i dag upp det med en utklassningsseger mot derbyrivalen HV71. Det efter storspel från en ny potentiell superduo i Linköping, nyförvärvenen Broc Little och Joe Whitney. 

Whitney öppnade och stängde målprotokollet i kväll båda gångerna framspelad av Little, och det första målet höll hög klass när han stänkte in pucken i krysset.

– Jag övar mycket på att sätta pucken där och det var otroligt skönt att få göra första målet för säsongen, säger Whitney.

Den satt rätt fint. Får vi se fler såna mål från din klubba?

– Ja, absolut. Det var inte mitt sista, haha. 

Succéjunioren glänste - inför förbundskaptenen

Men duons dubbla mål kom ändå att överglänsas i kväll.

Det av lagkamraten tillika succéjunioren Johan Södergran som redan i premiären imponerade med såväl sitt spel som målskytte. I kväll fortsatte det.

Och när matchen var slut hade Södergran gjort två avgörande mål vilket betyder att han nu är uppe på tre mål i SHL, efter bara två matcher.

– Jag har fått mycket mer speltid i år så det flyter på väldigt bra nu. Herregud, jag får så bra stöd från publiken och det ger mig bra självförtroende så det spelar in i att jag gör mål. Det känns så mäktigt.

Och att få göra två mål mot HV71 måste ju vara speciellt?

– Ja, det känns extra bra så klart. Vi vinner med 5-1 så det är perfekt.

På läktaren i Saab Arena satt i kväll Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén som är i full gång med att titta på JVM-aktuella spelare...

... två mål inför ögonen på Montén också. Drömmer du om JVM?

– Jaså, var han här? Kul. Jag tar JVM ganska mycket som en bonus, men självklart drömmer jag om JVM och det hade varit sjukt mäktigt att få spela där.

– Jag får köra på nu i höst och se om det räcker till en plats.

HV71:s svaga start - sämst på sju år

Samtidigt som Linköping tagit en drömstart på årets säong med 9-2 i målskillnad på två matcher så har det gått desto tyngre för HV71. I premiären blev det förlust mot Färjestad BK - och i kväll kom alltså nästa smäll.

Faktum är att laget inte haft en sämre start på SHL sedan 2011, då man också förlorade de två inledande matcherna av säsongen. 

– Jag är inte orolig. Det är bara två matcher och det återstår 50 matcher av säsongen så vi har god tid på oss att vända det här, säger HV71:s Simon Önerud och fortsätter:

– Men givetvis är jag inte nöjd. Jag tycker att vi saknar spets i dag, samtidigt som vi bjuder Linköping på alldeles för mycket.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.