En överraskning utöver det vanliga

Plötsligt blev det på riktigt. Med Spelarbussar. ”Snart skiner Poseidon”. Matcharena. Tränarprofiler. Speaker. En överraskande fotbollsdröm gick i uppfyllelse för barnen från Kortedala och Bergsjön tack vare Nettbuss och deras samarbete med IFK Göteborg i Samhället.

Den gick under namnet ”Överraskningsmatchen” och var bland andra tillägnad elever med ”Fotboll på schemat” samt pojkar och flickor som deltagit i blåvita fotbollsskolor i området.

Utan att veta vad dagen skulle innehålla var de kallade till Siriusgatan och Utmarksskolan. Där väntade eleganta bussar och dubbeldäckare från Nettbuss, ett av företagen som stödjer ”IFK Göteborg i samhället” och som var initiativtagare till denna fantastiska dag.

Efter en jämn match var det två glada lag som fått ett minne för livet

Att de efter en kort färd skulle tåga ut på Gamla Ullevi till tonerna av den vackraste av fotbollshymner visste de inte då. Däremot var Amin Affane och Kristopher Da Grace redan från avfärd och under stort jubel med som tränare för de två lag som skulle komma att presenteras av speaker Nisse Forslund.

Efter en jämn match var det två glada lag som fått ett minne för livet och som kan ta med sig i livet framöver att de faktiskt spelat under omständigheter som få får uppleva under sina fotbollskarriärer. Det vi såg på plan talar dock för att det finns möjligheter för många av spelarna att komma tillbaka till Gamla Ullevi. Naturligtvis återigen i den blåvita tröjan.

Självklart fanns även media på plats, som de alltid gör då Göteborg bjuder på toppfotboll och äkta inramning. Här kan du läsa GT:s reportage efter en dröm som blev sann.