TV: Jönsson och Bjarnason bakom HIF:s seger – tog tillbaka serieledningen

Helsingborg tog tillbaka serieledningen i superettan.
Bakom segern låg Rasmus Jönsson och Andri Bjarnason.
- Tre viktiga poäng, säger Jönsson till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna visas höjdpunkterna från matchen.

Helsingborg ångar på i toppen av superettan. I kväll vann man stort hemma mot Brage. Bakom segern låg duon Rasmus Jönsson och Andri Bjarnason.

HIF hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna från start. Men i slutet av första halvlek kom ledningsmålet. Rasmus Jönsson spelade in bollen från vänster och Andri Bjarnason kunde sätta dit bollen fram till 1-0.

I början av andra halvlek var det istället Jönssons tur att måla. Anfallaren fick bollen i straffområdet och placerade kyligt dit 2-0-målet. Brage skulle dock skapa nerv i matchen. Joseph Ceesay reducerade med en halvtimme kvar, men i slutet av matchen visade hemmalaget klasskillnaden.

Annons

Mamudo Moro satte dit 3-1 innan Bjarnason kunde göra sitt andra för kvällen fram till 4-1.

Segern innebär att Helsingborg återtar serieledningen från Falkenberg, som passerade HIF efter 3-0-segern mot Gefle. Med sju omgångar kvar att spela av superettan leder nu HIF serien med två poängs marginal.

Rasmus Jönsson säger såhär till C More efter segern:

- Det var tre viktiga poäng. Vi hade två matcher utan seger så det var skönt.

På de åtta senaste hemmamatcherna har HIF 19-2 i målskillnad

- Det är en blandning av ett bra stöd från publiken och att vi känner oss trygga. Vi är ett bra lag oavsett om vi spelar hemma eller borta och det visar vi idag, säger Jönsson.

- Vi är bra när vi sätter fart på bollen och spelar snabbt. Då märker man att motståndarna har svårt att hänga med.