Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Positivt skadebesked för Pekings ytterback: "Aktuell för spel i helgen"

Allsvenskan

Ian Smith fick bytas ut mot AIK.
Men till helgens möte med Dalkurd kan ytterbacken vara tillbaka.
- Om det inte blir några bakslag är han aktuell för spel i helgen, säger idrottsskadeterapeuten Dale Reese till Norrköpings Tidningar.

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping tog tre viktiga poäng mot AIK i den allsvenska toppstriden. Efter två mål av Simon Thern kunde Östgötalaget avgå med segern.

I slutet av matchen åkte man dock på en smäll. AIK:s Rasmus Lindkvist testade avslut från distans och träffade Ian Smith i hemmalaget.

- Det var inte skönt. Jag vände mig om och bollen kom direkt, det var inget jag kunde göra något åt. Det jag var glad för var att det var ett farligt skott som jag täckte, säger Smith till Norrköpings Tidningar.

Efter smällen lade sig Smith ner och han kunde inte fortsätta spela. Han fick ledas ut med läkare vid sidan, men det är ingen större fara med costaricanenen.

Annons

- När det hände kändes det väldigt konstigt. Jag fortsatte i 20 sekunder, men sedan kände jag mig så svag att jag fick lägga mig ner. Man måste ta hand om sådana här saker, man vet aldrig men nu är det inga problem. Allt känns bra igen.

I veckan har Smith rehabiliterat sig och enligt Norrköpings idrottsskadeterapeut Dale Reese ska ytterbacken kunna vara redo för helgens möte med Dalkurd.

- Han gjorde steg fem idag (på hjärntrappan). Imorgon ska han köra fotboll utan kontakt. Possession och allt det där. Sedan är det kollektiv träning efter det. Om det inte blir några bakslag är han aktuell för spel i helgen.

Du ser lördagens möte mellan Dalkurd och Norrköping på C More Fotboll och Sportkanalen. Dessutom kan du streama matchen via cmore.se. Avspark 18:00.

Publicerad 2018-09-19 kl 17:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto