Derbyförlust mot Häcken

IFK Göteborg jagade ett segermål i u21-derbyt. Då avgjorde hemmalaget i en spelvändning och vann med 1–0.

Kommande måndag är det allsvenskt derby på Bravida då Häcken tar emot Blåvitt. I dag var det dags för match mellan lagens u21-gäng. Som i 91 minuter såg ut att sluta oavgjort sedan IFK genomfört en stark andra halvlek, där det i princip spelades på en planhalva.

Detta efter en jämn första del där bästa chansen gavs Benjamin Nygren, som läckert frispelades av August Erlingmark, men som fick se sin chip räddas på mållinjen av en gulsvart försvarare.

Efter paus tog blåvita gäster över rejält.

Sargon Abraham ett farligt avslut efter ett par sköna tvåfotsdribblingar i straffområdet och senare ett tungt avslut, som gav en resultatlös hörna. Överhuvudtaget var Abraham det stora hotet mot Hisingsgänget.

Defensivt såg trion Kristopher Da Graca, David Boo Wiklander och Marcus Degerlund till att Tom Amos fick en ganska lugn eftermiddag/kväll.

Dessutom jobbade Alhassan Yusuf i vanlig ordning hårt åt båda håll.