”Hoppar på min familj – skäms!”

Thern utsatt för hat efter AIK-matchen

Uppdaterad 2018-09-17 | Publicerad 2018-09-16

Simon Thern sänkte sin förra klubb AIK – och firade båda målen.

För det fick han ta emot elaka kommentarer.

”Ni som hoppar på min familj o blivande familj, skäms på er”, skriver han på Instagram

Följ ämnen
AIK Fotboll

Simon Thern blev den store förgrundsfiguren när IFK Norrköping bröt AIK:s monstruösa svit på 32 raka allsvenska matcher utan förlust.

25-åringen – som spelade i AIK så sent som i fjol – stod för båda målen i 2-0-segern och han höll inte igen på firandet.

”Jag visar respekt”

Något han förklarade efter matchen.

– Så här resonerar jag: Jag spelar i IFK Norrköping och då visar jag våra fans respekt genom att bli glad när jag gör mål i en guldstrid. Då reagerar jag spontant hur jag känner. Jag hade gjort exat likadant om jag gjort mål på Malmö när jag spelade i AIK. För mig är det inga konstigheter. Många gånger tycker jag man gör en för stor grej av det där, sa Thern.

”Skäms på er”

Senare på söndagskvällen avslöjade Thern, via ett inlägg på Instagram, att han fick ta emot elaka kommentarer för att ha firat målen.

”Oerhört glad för våra 3 pinnar samt alla fina människor från alla olika sidor som gratulerat mig och oss. Ni resten som skriver både det ena o andra. Trolla ni på. Pinsamt. Att jag inte skulle jubla när jag gör mål i en toppstrid är noll respekt mot det laget jag spelar i. Sa precis samma sak inför mina matcher mot Malmö FF förra året, gör man mål blir man glad då firar man trots att jag har den största respekten för Malmö FF som fotbollsklubb. Exakt samma känner jag för AIK ni troll, tack för ökad energi i toppstriden. O ni som hoppar på min familj o blivande familj, skäms på er”, skriver Thern, som ska bli förälder för första gången.

Sportbladet söker Simon Thern.