Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AFC självsäkert inför toppmötet med HIF: "Oslagbart hemma i år"

Superettan

AFC Eskilstuna är obesegrat i nio raka matcher.
Nu väntar serieledaren HIF på hemmaplan.
- Det ska bli kul att möta Helsingborg som är ett bra lag. Jag tror att det passar oss att möta ett sånt lag, säger Adnan Kojic till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

När Adnan Kojic tryckte in 2-2 i den 89:e minuten mot Degerfors såg han till att hålla liv i AFC Eskilstunas obesegrade svit. Laget har nu nio raka matcher i superettan utan förlust.

- Såklart var det skönt. Vi gick självklart för tre poäng innan matchen började men med tanke på hur underlaget såg ut och alla förutsättningar vi hade så var det ändå skönt att ta en poäng. Och just med den poängen, så som omgången blev, tog vi ikapp en poäng på Falkenberg i alla fall. Det var skönt, säger Kojic till Fotbollskanalen.

AFC har inte förlorat sedan mitten på juni, och nu väntar serieledaren Helsingborg hemma på Tunavallen. Inför mötet är självförtroendet starkt i hemmalaget.

Annons

- Det känns bra. Vårt spel flyter på, vi är obesegrade nu i nio matcher i rad. Vi har spelat bra och vi känner oss starka, speciellt på hemmaplan där vi är oslagbara i år. Det ska bli kul att möta Helsingborg också som är ett bra lag, jag tror att det kommer att bli lite enklare att möta ett lag som är på samma nivå ungefär jämfört med andra lag som ställer sig djupt ner och försvarar bara. Jag tror att det kommer att bli en bra match, säger Kojic om lördagens möte.

Tror du att det passar er att möta HIF som vill gå framåt?
- Det tror jag. När motståndaren går framåt så finns det mer ytor för oss. Såklart för dem också, men jag tror att det passar oss bättre att möta ett sånt lag.

Adnan Kojic, som kom från Halmstad, var ett av många nyförvärv inför säsongen för AFC Eskilstuna.

- Det är inte jättemånga som är kvar sedan förra året, utan vi har fått bygga nytt till i år. Och det var många som kom sent in, så jag tycker att det är starkt gjort av hela truppen och laget att få ihop det så snabbt, säger backen.

Annons

AFC har bara två förluster den här säsongen, och Eskilstuna-laget har hållit hela 14 nollor under säsongen.

- Defensiven har varit väldigt stark, vi har släppt in väldigt lite mål. Vi jobbar för varandra, vi har bra spelare, bra tränare, vi tränar på tillsammans och alla är intställda på att vi ska gå upp i år. Och det är det vi siktar på, säger Kojic.

AFC är inför mötet med serieledaren HIF, som har en match mindre spelad, fem poäng bakom. Upp till Falkenberg är det fyra poäng. AFC har kvar att möta FFF på hemmaplan om en dryg månad. Adnan Kojic tror att toppmötena kommer att få en stor inverkan på hur superettan slutar.

- Jag tror att det är väldigt avgörande. Det är väldigt skönt att vi har dem på hemmaplan, det talar lite mer för oss. Vi går för att vinna de matcherna och då tror jag att det ser bra ut mot topplagen där uppe, att vi ska kunna komma ikapp dem också.

Annons

- Jag tror att vi har goda möjligheter om vi fortsätter på det spåret som vi är inne på nu.

Se toppmötet mellan AFC och HIF på Sportkanalen eller streamat på C More med start 16.00.

Publicerad 2018-09-15 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto