På söndag är det dags för vårt J18!

14 september 2018 21:45
NYHET

Nye tränare Eric Karlsson summerar försäsongen och blickar framåt. På söndag är det dags för premiär.


Vi välomnar Eric Karlsson, ny tränare för J18, till KHK

-Tack! Det har verkligen gått fort sedan jag kom hit i slutet på sommaren och nu är det snart dags för seriepremiär.

Hur ser läget ut i J18 laget inför denna säsongen?

-Som alltid i juniorlagen är det stor spelaromsättning. En årskull tar steget upp i J20 och en ny kommer upp i J18. En av de stora utmaningarna i lagsport är att få alla individer att fungera tillsammans och bli ett lag både på och utanför isen. Det har hänt väldigt mycket i vår grupp på denna korta tid. Jag upplever att vi gemensamt skapat en god miljö i gruppen, där vi har roligt tillsammans. Det finns en öppenhet där man får vädra sin åsikt på ett konstruktivt sätt vare sig den är positiv eller negativ. Detta tillsammans med att vi ställer höga krav på varandra kommer vara avgörande för resultatet i slutändan.

Många nya spelare, mycket träning och fokus på att få ihop laget, hur lyckas du få till detta?

-Under dessa åtta veckor har vi varit på träningsläger i Vimmerby. Helgen spenderades tillsammans med träning, bowling, teori och sova(?) på luftmadrass. Vi har också haft en aktivitetshelg där vi bland annat paddlade kanot och spelade golf. Vi har givetvis tränat väldigt mycket också. Vi strävar alltid efter att träna med kvalitet oavsett om det är is eller fys. Vi lyckas inte alltid, men det är vad vi eftersträvar och det kommer ge utveckling över tid.

Ryktet går att ni inte förlorat en enda träningsmatch under försäsongen, stämmer det?

-Vi har spelat åtta träningsmatcher. En mot Blekingelaget, två mot Tingsryd, två mot Halmstad, två mot Olofström och en mot Vimmerby J20. Ja, ryktet stämmer att det resultatmässigt gått bra. Vi har vunnit samtliga. Prestationsmässigt har det varit mycket upp och ner. Det är mycket som sett bra ut och intentionerna finns där. Vi är också medvetna om att det finns en hel del att jobba på. Att hålla en jämnare nivå över 60 minuter är något som blir viktigt i seriespelet för att vinna matcher.

Jag har förstått att målsättningen är att gå upp i J 18 elit och på söndag börjar denna viktiga resa. Hur känns det?

-Äntligen dags att börja spela om poäng. Kl 18.30 gästas vi av Halmstad i NKT Arena. Jag hoppas många stannar efter herrarnas match för att titta på oss. Det kommer bjudas på fartfylld juniorhockey och det krävas att vi trots att det gått bra på försäsongen går in i serien med stor ödmjukhet och vetskapen att inget lag vinner mästerskap på försäsongen.

Lycka till så ses vi i arenan! -Stort tack!

Vårt J18-lag ska tillbaka till Elit. Grabbarna spelar sin första seriematch direkt efter herrarnas sista träningsmatch mot Pantern. Stanna kvar och njut av hockeyfesten som J18 kommer att bjuda på!

Det är VI som är KHK!

Karlskrona HK