Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Bergstrand lär inte leda Kalmar FF mer under 2018: "Nanne ska få den tiden han behöver"

Allsvenskan

Det går framåt för Nanne Bergstrand, som nästa vecka ska göra en rehabiliteringsplan, men allt handlar nu om att han ska må bra och inte om någon tidspress att komma tillbaka. 
- Det går inte att börja från noll upp till hundra, det inser både jag och Nanne, säger klubbchefen Mattias Rosenlund. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Kalmars möte med Elfsborg i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Det har nu gått drygt sex veckor sedan som Nanne Bergstrand, huvudtränare i Kalmar FF, blev sjukskriven. För två veckor sedan kom det fram att det handlade om utmattningsdepression och att det skulle ta minst tre veckor till.

Enligt klubbchefen Mattias Rosenlund lär Bergstrand dock inte vara tillbaka som huvudtränare i år. 

- Vi räknar med att Jens (Nilsson), Henrik (Rydström), och Festim (Pasho) leder laget tills säsongen är slut. Något annat tror jag inte på, utan Nanne ska få den tiden han behöver. Sedan får vi se hur processen ser ut och hur lång tid det tar.

- Nanne, jag, och en rehabkoordinator kommer att träffas tisdag nästa vecka. Det går inte att börja från noll upp till hundra, det inser både jag och Nanne. Vi får hitta en väg där först och främst Nanne känner sig pigg, mår bra, och kan återvända till ett normalt liv. Sedan får vi göra en rehabiliteringsplan utifrån det och det gör vi nästa vecka. Det trappas sedan upp successivt. 

Annons

Utan att sätta någon press på Bergstrand: räknar ni med att han blir huvudtränare igen?
- Det vet vi inte heller och vi vill inte sätta den pressen på honom, inte nu i alla fall. Ju mer tiden går och vi närmar oss november-december, då måste vi veta om han känner att han orkar, vill, och kan vara chefstränare, eller om vi ska hitta en annan uppgift i föreningen. Vi har avtal med honom över 2019 och det ska vi förhålla oss till. 

I dagsläget är Rydström tillfällig huvudtränare, och enligt Rosenlund fick Rydström välja vilket ledarteam han skulle ha runt sig. Tillskottet blev Festim Pasho, ungdomsansvarig i föreningen, som tillfälligt tog steget upp. Det innebär också att ungdomsverksamheten i dagsläget är en person kort. 

- Det vi har prioriterat i höst är att det gäller att A-laget är så väl förberett till nästa match som det bara går, och sedan får vi alla hjälpas åt med det. Det innebär att vår akademichef David Bergqvist även har fått ta på sig rollen som tillfällig ungdomsansvarig, men det är ytterst tillfälligt och det vet alla om. Akademin har varit en central roll i föreningen i många, många år och det ska den fortsätta att vara. 

Annons

- Det här är bara en väldigt speciell situation. Det har aldrig hänt i elitfotbollen att en tränare är sjukskriven. Alla får dra sitt strå till stacken den här säsongen och sedan kommer vi organisera om det igen, för akademin är otroligt viktig för oss. Vi ska inte fallera på den biten.  

Publicerad 2018-09-13 kl 15:47

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto