Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Toivonen: Hatet mot Durmaz en anledning till VM-framgången: "Svetsade samman laget"

Sverige (herr)

Ola Toivonen är framme i Australien.
Under sin första presskonferens berättade svensken bland annat om VM-framgångarna i somras - och hatet mot Jimmy Durmaz.
- De fyra dagarna (mellan matcherna) kommer att stanna i mitt minne länge, säger Toivonen enligt Fox Sports.

Foto: Bildbyrån

Ola Toivonen lämnade Toulouse och skrev på för två år med australiensiska Melbourne Victory. Svensken har nu anlänt på Australien och under torsdagsmorgonen, svensk tid, höll anfallaren en pressträff.

Toivonen berättar att äventyret lockade honom, men målet är ändå tydligt:

- Som jag har sagt i många intervjuer, om jag åker på ett äventyr så vill jag ändå vinna något. Så det var viktigt för mig och den här situationen var perfekt, säger 32-åringen enligt goal.com.

Vidare fick Toivonen frågor om Sveriges VM-framgång i somras. Anfallaren, som tackade för sig i landslaget efter mästerskapet, lyfter fram den hatstorm som riktades mot Jimmy Durmaz efter förlusten mot Tyskland som det starkaste minnet från VM.

Annons

- Vi hade en avgörande match mot Mexiko tre dagar senare. Vi gjorde en fantastisk match, vann 3-0 och avancerade till åttondelsfinal, säger Toivonen enligt Fox Sports.

- De fyra dagarna (mellan matcherna) kommer att stanna i mitt minne länge. Hur gruppen svetsades samman. Det var verkligen en enad grupp.

Den australiensiska säsongen drar igång den 19 oktober.

Publicerad 2018-09-13 kl 08:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto