Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FEM SPANINGAR: "Ska 99:orna redan behöva dra ett tungt lass?"

U21-EM

Sveriges U21-landslag föll i kväll mot Turkiet på Olympia.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

En seg U21-samling med en onödig förlust
1-0 mot Ungern, men ingen stor fotboll och det hade kunnat sluta hur som helst. 0-1 mot Turkiet, men ingen stor fotboll och det hade kunnat sluta hur som helst. Det har varit mycket som inte har stämt under matcherna, det har sett segt ut och de positiva delarna har varit enstaka sådana. Det enda klart positiva över 180 minuter var att Sverige säkrade minst en andraplats i gruppen. 

Än värre att förlora mot ett försvagat Turkiet
Det var inte bara det att Turkiet inte hade något att spela för, utan de hade dessutom sina bästa U21-spelare med mot Sveriges A-landslag istället: Cengiz Ünder (Roma), Caglar Söyuncu (Leicester), Zeki Celik (Lille), Enes Ünal (Real Valladolid)... 

Annons

De två mest namnkunniga var Berkay Özcan, mittfältare som har används en hel del av Stuttgart, och Baris Alici, en ytter som startat ett par matcher för Fenerbahce i säsongsinledningen. Dessutom var Trelleborgs Deniz Hümmet i startelvan som central mittfältare. De imponerade i några kontringar och i vissa sekvenser i små ytor, men var långt ifrån oöverkomliga. 

Nilsson ändrade om
I startelvan gjorde Roland Nilsson några ändringar igen. Pontus Dahlberg, Alexander Isak, och Anton Salétros tog sig tillbaka igen efter att ha varit bänkade mot Ungern. De skötte sig varken bättre eller sämre än någon annan, men det var å andra sidan få spelare som stack ut mycket positivt och negativt. Däremot kanske Nilsson borde ha fått ut ännu mer av sina matchbyten under matcherna, både mot Ungern och Turkiet. Förbättringsdel inför Belgien. 

Annons

99:orna
För tionde gången i U-landslagssammanhang startade Pontus Dahlberg, Joel Asoro, Mattias Svanberg, och Alexander Isak (sju vinster, en oavgjort, en förlust, en förlust efter straffläggning). Det är dock ett underbetyg till äldre spelare att Asoros snabbhet och Svanbergs spelfördelande var två av de få fungerande sakerna i dag. Ska de behöva dra så mycket av lasset redan, när det finns två-tre år äldre spelare tillgängliga och när flera av 99:orna sliter med speltid i sina klubblag?

”Final” om en månad
I slutändan kanske den här matchen inte betyder så mycket. Om Sverige vinner mot Belgien betyder den ingenting, och de kan fortfarande bli bland de fyra bästa tvåorna. Det enda som skulle kunna ha påverkat negativt är om det bara skiljer några få poäng från att Sverige ska bli bland de fyra bästa tvåorna.

Annons
Publicerad 2018-09-11 kl 21:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto