Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beskedet: Vardy slutar i landslaget: "Har tänkt på det ett tag"

Premier League

Jamie Vardy fanns med i det engelska landslag som tog sig till VM-semifinal i somras.
Men nu lägger han av i landslaget.
- Jag har tänkt på det här ett tag nu, säger Vardy till Guardian.

Foto: Bildbyrån

Jamie Vardy slog igenom när Leicester oväntat tog hem den engelska ligatiteln 2016. Då var han en av lagets farligaste vapen offensivt och ryktades till flera storklubbar. Efter Leicesters succésäsong har klubben inte kunnat leva upp till den smått makalösa prestationen för två år sedan, men Vardy har fortsatt att göra mål.

Förra säsongen svarade han för 20 mål i ligaspelet och kom fyra i skytteligan. Efter säsongen reste han till Ryssland för att spela VM med det engelska landslaget. Vardy fick sitta på bänken för det mesta men kom in i några matcher. England tog sig till semifinal men där åkte man ut mot Kroatien och i bronsmatchen blev Belgien för svåra.

Annons

Under tisdagen berättar nu Leicester-anfallaren att han slutar i landslaget – om inte oförutsedda skador skulle uppstå för övriga landslagsanfallare.

- Jag har tänkt på det här ett tag nu, säger han till Guardian.

England tränas av Gareth Southgate som tidigare tränade U21-landslaget i landet. I sommarens VM valde han att satsa på en ung trupp, vilket har påverkat Vardys beslut att enbart fokusera på klubblaget.

- Jag blir inte yngre som du kan se. Han (Southgate) vill ha ett yngre landslag, vilket hade sina fördelar under VM. Vi tog oss till semifinal och slutade fyra i turneringen. Så bra har vi bara gjort det en gång innan när VM inte har spelats i England.

- Så jag sa bara till Gareth att det nog är bäst att testa yngre spelare som han tror har möjlighet att ta en plats i laget.

Under tisdagen står det dessutom klart att Chelseas Gary Cahill slutar i landslaget. Till Chelseas hemsida säger han:

Annons

- Det är dags att ta ett steg tillbaka i landslagsfotbollen. Det känns som det rätta att göra just nu.

Publicerad 2018-08-28 kl 15:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto