Manchester United – Tottenham 0-3

You’re getting sacked in morning! Ramsan ekade högt när Tottenham defilerade hem segern på old Trafford. När Lucas Moura sprintade ned Smalling till 3-0 lämnade stora delar av hemmapubliken arenan. Full pott efter tre omgångar, med ett spel som definitivt kan förbättras till kommande matcher. Det vänder snabbt.

För en månad sedan var snacket bland tottenhams supportrar att bristen på nyförvärv skulle leda till en lång och tuff säsong. Självklart ska ett lag alltid försöka att utvecklas och finns det spelare som kan förbättra truppen så är det inte fel att köpa. Av de spelare som ryktats till Tottenham så känner jag dock inte det finns någon som skulle ha gjort dagens lag bättre. Givetvis är det väldigt enkelt att sitta och vara efterklok efter en 3-0 seger i en säsong som knappt börjat. Men som Tottenhamsupporter så vill jag alltid gripa efter alla halmstrån jag kan nå. Jag tror på detta laget! Jag tror att det kommer att bli en riktigt rolig säsong!

Eftersnacket av matchen kändes betydligt roligare än vad försnacket var, då mycket av det handlade om Hugo Lloris rattfylla och huruvida han skulle spela eller inte. När matchen väl började stod Lloris i mål med lagkaptensbindeln runt armen, precis som vanligt.

I övrigt så valde Pochettino en 4-2-3-1 uppställning som såg väldigt intressant ut på pappret. Rose valdes före Davies på vänsterbacksplatsen och Alderweireld före Sanchez i mittbackslåset. På innermittfältet spelade Dier och Dembele samtidigt som den offensiva kvarteren bestod av Moura, Dele, Eriksen och Kane.

Den första halvleken slutade mållös, trots ett par riktigt fina målchans hos båda lagen. Den bästa hade Lukaku, efter att ha snappat upp en dålig hemåtpass av Rose. Efter att ha rundat Lloris så lägger dock Lukaku bollen utanför stolpen.

I den andra halvleken visade Tottenham direkt att de ville gå hem med alla tre poängen. Moura, som var väldigt bra idag, var ett par centimeter för kort för att nicka in 1-0 efter bara en minut. 1-0 kommer istället i den 50:e minuten när Kane vinner en luftduell mot Jones och nickar bollen i krysset. Bara två minuter senare hittar Eriksen in till Moura som inte gör något misstag. 2-0.

Strax efter 2-0 går Phil Jones sönder och Lindelöf byts in. Lindelöf är också den som har en av Uniteds bästa chanser när han nästan omgående nickar i burgaveln. Istället håller han på att bli syndabock då han först spelar fram Alli till ett friläge och sedan totalt missar Kane på den efterföljande hörnan. Mål på någon av dessa situationer och frågan är om vi hade fått se Lindelöf i United något mer denna säsong, vilket i sig kanske hade varit bra då Tottenham i sådant fall kanske hade blivit lite mer prioriterade i tv-sändningarna.

Efter detta tar United över något, men det känns aldrig farligt. Istället kontrar Moura in 3-0 och Tottenham spelar av matchen utan några större problem.

Fem punkter från matchen:

  • Toby Alderweireld är tillbaka på riktigt och är, tillsammans med Moura, bäst på plan idag. En motiverad Toby är ligans bästa mittback.
  • Lloris kunde skaka av sig veckans händelser och var riktigt stabil.
  • Moura ger Tottenham en helt ny dimension med sin snabbhet. När Son kommer tillbaka har vi en väldigt intressant konkurrens på de offensiva positionerna där även Lamela ska räknas in.
  • Dembele spelade 90 minuter. När gjorde han det senast?
  • Både Trippier och Rose byttes ut pga känningar. Låt oss hoppas på att det inte är någon av de skador de dragits med som gav sig till känna.

Härnäst väntar två riktigt svåra matcher mot först Watford och sedan mot Liverpool. Två lag som likt Tottenham har gått rent så här långt. För att få två nya segrar kommer det att krävas att spelet höjs en nivå än vad som visats upp hittills. Men jag tror på det här laget! Framtiden är liljevit!

COYS!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*