Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Detroit Red Wings

Oron: Karriären kan vara över

Henrik Zetterberg dras med svåra ryggproblem. I natt kommer Detroits tränare Jeff Blashill med ett oroväckande uttalande, som tyder på att svenskens tid hos klubben nu kan vara över.

– Allt tyder på att det kommer bli väldigt svårt för Henrik att spela, säger Blashill enligt MLive. 

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Henrik Zetterberg har kontrakt med Detroit Red Wings till och med säsongen 2020/21.

Det har dock blivit allt mer oklart kring huruvida Zetterberg kommer klara av att fullfölja kontraktet, efter att han drabbats av svåra ryggproblem.

Tidigare i somras berättade Zetterbergs agent Gunnar Svensson för sajten Hockeybladet att Detroit-kaptenen fortfarande inte bestämt om han ska spela i vinter eller inte.

I natt kommer nya oroväckande ord från Red Wings-tränaren Jeff Blashill.


”Tror nästan att det är omöjligt”

Jeff Blashill berättar att han pratat med Zetterberg flera gånger under sommaren, och att de besked han fått av svensken inte har varit positiva.

– Henrik har sagt till mig att hans rygg inte har reagerat bra och att han inte riktigt haft någon möjlighet att träna. För mig innebär det en hel del tvivel, för jag vet inte hur någon som inte har tränat sedan ska kunna spela en säsong i NHL. Jag tror nästan att det är omöjligt, säger han enligt MLive. 

Blashill säger samtdigt att mycket fortfarande är oklart och att man kommer att veta mer efter klubbens försäsongsläger i mitten av september.

– Om han kommer dit och fortfarande inte kan träna så räknar jag inte med att ha honom i spel under resten av året. Min tankegång är att han antingen kommer att ta sig till en nivå där han kan träna, eller så kommer han inte att göra det. Och om han inte gör det så kommer vi att fortsätta utan honom.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Hockeysverige

Följ NHL på djupet
Läs mer hos Hockeysverige
Allt om världens bästa liga
Till Hockeysverige