Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Granqvist vill få bort bengalerna: "Ingen förståelse för de som tänder"

Superettan

Användandet av pyroteknik är ett otyg.
Det menar HIF:s mittback Andreas Granqvist.
- Jag är hundra procent emot det av den enkla anledningen att det är förbjudet i svensk fotboll, säger han till alltomhif.se.

Foto: Bildbyrån.

Debatten om användandet av pyroteknik på svenska fotbollsarenor är i princip alltid närvarande. Det arbetas för att hitta lösningar som kan vara legala – men i nuvarande form är det inte tillåtet i Sverige och klubbarna kan riskera böter.

I en intervju med sajten alltomhif.se är Helsingborgs Andreas Granqvist tydlig med vad han tycker om att det eldas med bengaler på Olympia.

- Jag är hundra procent emot det av den enkla anledningen att det är förbjudet i svensk fotboll att använda dem, sen kan man alltid diskutera varför det är det men nu är det så, säger han till sajten.

- Hur det drabbar klubben är också en anledning till att jag inte har någon förståelse till de som tänder bengalerna

Annons

Granqvist säger att klubben, som en direkt följd av användandet av pyroteknik, tappar publik och får svårare att skaffa sponsorer. Han säger också att han kommer ”jobba hårt för att de som tänder bengalerna får en större förståelse för vad det innebär för föreningen”.

- Jag kan inte prata för alla i spelartruppen men som lagkapten i Helsingborgs IF så hoppas jag att vi får ett slut på bengaler och att vi hjälps åt att ta föreningen tillbaka där vi ska vara. På plan och utanför plan.

Publicerad 2018-08-24 kl 21:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto