Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tyska fotbollsförbundet vill göra sig av med "Die Mannschaft"

Fotbolls-VM 2022

Det har stormat kring det tyska fotbollsförbundet (DFB) och dess ordförande Reinhard Grindel sedan uttåget ur sommarens VM-slutspel.
Nu vill Grindel att förbundet genomgår en handfull förändringar - för att komma närmare folket, uppger Bild.

Foto: Bildbyrån

Värlsmästaren från 2014 fick lämna redan i gruppspelet i sommarens VM-slutspel. Detta efter förluster mot såväl Mexiko som Sydkorea.

Sedan dess har det tyska landslaget präglats av rasismanklagelser och stark kritik.

"Som DFB-ordförande kan jag inte ducka frågan. Självklart frågar jag mig själv vad jag kunde ha gjort bättre, men främst så känner jag ledsamhet över det faktum att mina kollegor och alla som har något med förbundet att göra, har kopplats till rasism", svarade ordförande Reinhard Grindel i ett pressmeddelande på Özils anklagelser.

På tisdagen träffar förbundskaptenen Joachim Löw ett tiotal DFB-delegater för att analysera sommarens VM-fiasko och hur man ska närma sig folket igen, uppger Bild.

Annons

Smeknamnet "Die Mannschaft" ska avskaffas som slogan, lägre biljettpriser ska införas på landslagets matcher och förbundet ska arrangera fler öppna träningar.

Publicerad 2018-08-21 kl 14:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto