Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö Redhawks

”Han har mognat – det är bröstkorgen uppåt”

LIMHAMN. Österrikaren Konstantin Komarek kom till Malmö Redhawks för två år sedan, men fick inte vara kvar. 

Nu har han utvecklas under ytterligare en säsong i Karlskrona, och när Redhawks besegrade Pantern, var det Komarek som var en av isens främsta spelare.

- Han har mognat som spelare. Det är mer bröstkorgen uppåt på honom nu, säger Redhawkstränaren Peter Andersson.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

I Limhamns lilla ishall hade 600 personer samlats för att se de båda Malmölagen göra upp i säsongens första match, mellan Malmö Redhawks och Pantern.

I den fullsatta isladan fick åskådarna se ett Redhawks som tog taktpinnen och egentligen inte gav Pantern en chans att komma till.

- Vi har ett markant övertag. Men vi blir lite för fina i kanten, och vill passa fram istället för att avsluta, summerar Peter Andersson.

Men du verkar ändå nöjd?

- Jo, men vi gör ändå vad vi kommit överens om i försvarsspelet. Vi har starka i egen zon, starka runt målet och aggressiva i vårt spel. 

- Extra kul att vi får göra mål i powerplay. Det såg faktiskt ganska bra ut för att vara så här tidigt.

”Tränarna är beredda att ge mig chansen”

Peter Andersson lyfter fram ett par spelare. Men framför allt så är det nyförvärvet, återvändande Konstantin Komarek som får uppmärksamhet av sin tränare.

- En rollhöft upp i laget ligger öppen för honom. Han har verkligen mognat som spelare jämfört med den spelaren han var senast han var hos oss. Det är kul att se, säger Andersson.

- Tränarna är beredda att ge mig chansen att göra det jag är bra på, vilket är en fördel och det känns jättekul att vara tillbaka, säger Komarek.

Vad har hänt med dig sedan du lämnade?

- Jag har utvecklat mitt spel. Skulle säga att jag tagit ett ganska stort steg. Sedan tror jag att min utveckling kan bli bra av att komma hit, så jag är väldigt nöjd med mitt val.

Och jodå, visst blev det poäng direkt för Komarek. När målnollan spräcktes var det österrikaren som sköt, och Lars Bryggman styrde in den.

Matchen slutade 2-0 till Redhawks.