Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Erik Hamrén

Hamrén lämnar sin klubb – för Island

Nu är det bekräftat – Erik Hamrén blir ny förbundskapten för Island.

Detta bekräftas av hans klubb Mamelodi Sundowns på Twitter.

– Vi önskar honom lycka till i hans nya roll, skriver de i ett officiellt meddelande.  

Foto: PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Erik Hamrén efterträdde Lars Lagerbäck som förbundskapten för det svenska landslaget, nu upprepas historien då han återigen tar över ett Lagerbäcklett landslag, denna gång Islands.

Isländska tidningen fotbolti.net rapporterade redan förra veckan om att det isländska fotbollsförbundet var i långt gångna förhandlingar med svensken. 

Sedan Erik Hamrén lämnade rollen som svensk förbundskapten har han varit rådgivare i Öis och general manager i den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns. Där har han haft hand om klubbens fotbollsmässiga sida.

Bekräftas av klubben

Uppgifterna bekräftas nu alltså av Hamréns sydafrikanska klubb Mamelodi Sundowns på Twitter.

”Vi meddelar att klubbens tränare Erik Hamrén har friats från sitt kontrakt för att ta över som förbundskapten för Islands landslag. Presidenten för Mamelodi Sundowns, Dr Patrice Motsepe, ledningen och teamet tackar Erik Hamrén och önskar honom lycka till i sin nya roll” skriver de i ett officiellt meddelande.

https://twitter.com/Masandawana/status/1026564379125456896https://twitter.com/Masandawana/status/1026564510298136576

Fotbolti.net rapporterade även att Marcus Allbäck besökt landet nyligen och förväntas ingå i ledarstaben. Marcus Allbäck jobbade i Erik Hamréns ledarstab för det svenska landslaget under rollen som ”players manager”.

Om Allbäck följer med Hamrén till Island är ännu ej bekräftat.

Erik Hamrén efterträdde Lars Lagerbäck i det svenska landslaget. Under sina sju år på posten tog han Sverige till två Europamästerskap, 2012 och 2016. Samtidigt tog Lars Lagerbäck över Island. Där blev Lagerbäck i det närmaste en nationalhjälte när han tog landet, med 300 000 invånare, till deras första EM någonsin. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.