Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AS Roma

Olsen hyllas efter matchen: ”Briljant”

Robin Olsen fick äntligen göra debut för sitt AS Roma.

Och han gjorde det med den äran. 

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: TELENEWS - ELIO VERGATI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LARRY W. SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Robin Olsen kliver in i Roma med stora förväntningar på sina axlar. Hans föregångare Alisson Becker blev precis fotbollshistoriens dyraste målvakt när han gick till Liverpool i en affär värd över 700 miljoner kronor.

Men i träningsmatchen mot Barcelona såg den svenske landslagsmålvakten ut att palla för trycket. Han släppte visserligen in ett mål ett fem minuter, men den bevakande pressen var ense om att Rafinhas avslut var otagbart. 

”Han räddade sitt lag”

Och fyra minuter senare charmade Olsen supportrarna med en räddning – och det kunde inte ha varit mot en mer passande motståndare. Det var brassen Malcom, stjärnan som i sista stund nobbade Roma för att gå till Barcelona, som fick läget, utan att kunna överlista Olsen. 

Räddningen mottogs med berömmande nickar från journalisterna.

"Det var bara ett briljant ingripande från Olsen som hindrade Malcom från att dubbla Barcelonas ledning", skriver Samuel Marsden på ESPN. 

"Olsen var vaken och räddade sitt lag från att hamnade i ett ännu större underläge", skriver ansedda fotbollsmagasinet FourFourTwo.  

Varnar för en detalj

Roma-inriktade sajten Gazzetta Giallorossa är lite mindre översvallande i sina ordalag, men ger ändå Olsen klart godkända sex av tio i betyg.

"Han visade sig vara stabil mellan stolparna i sin första match i den röda tröjan. Men en brist man direkt märkte av var hans spel med fötterna. En detalj som är viktig även om man inte alltid vill sätta i gång spelet på marken redan från straffområdet", skriver sajten.  

Rom vann matchen med 4-2 efter en vändning i andra halvlek. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.