Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidigare U21-landslagskeepern missar resten av säsongen: "Siktar på 2019"

Superettan

Anton Cajtoft ådrog sig i fjol en fraktur i ena knäskålen.
Nu berättar målvakten att han siktar på att vara tillbaka 2019. 
- Det kommer att förlänga min karriär, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Jönköpings Södras tidigare U21-landslagsmålvakt Anton Cajtoft, 24, tog sig i fjol tillbaka från en korsbandsskada, var förstemålvakt för det svenska U21-landslaget i U21-EM i Polen och spelade allsvensk fotboll igen. Under andra halvan av säsongen kände han däremot smärta i ena knät och i kvalförlusten mot Trelleborg om fortsatt spel i allsvenskan, så fick han en fraktur i sin ena knäskål. 

- Jag kände av att det gjorde ondare och ondare under hela säsongen, så det kom lite efterhand. Jag hade därefter problem i de sista matcherna av säsongen, då det gjorde jätteont och sedan gick knäskålen rätt av mot Trelleborg, så det var då jag behövde operera mig, berättar han för Fotbollskanalen. 

Annons

Därefter inledde han en ny, lång rehabiliteringsperiod och är ännu inte nära full träning med övriga i laget, även om han själv emellanåt tränar med boll. 

- Jag är inte med i full träning med laget, men vi har jobbat så under hela rehaben, att det är viktigt att behålla målvaktsdelen och anpassa sig efter var man ligger i processen. Även om det inte är kollektiv träning, så är det så klart jätteroligt att man får slänga sig lite på en mjuk matta, säger han. 

- Jag tycker annars att rehaben i sig har gått bra, men det har tagit längre tid än vad man trodde med tanke på att fakturen inte läkt så snabbt. Jag har dock aldrig varit orolig, då jag har röntgats med två månaders intervall, så man har hela tiden sett att det läker och blir bättre hela tiden, men det är svårt att säga varför det inte läker så snabbt. Det är ju en stressfaktur, så det läker lite långsammare än ett vanligt benbrott, fortsätter han. 

Annons

Målvakten räknar därmed inte med att spela någon match för J-Södra i år i superettan och siktar i stället in sig på att vara tillbaka till nästa år. 

- Vi har sagt det hela tiden, att det viktigaste nu är att bli frisk och att komma tillbaka så starkt som möjligt. Jag har en lång karriär framför mig, så målsättningen är att vara tillbaka till 2019. När jag skadade mig, så hade man inte hundra koll och tänkte först vara tillbaka i maj, sedan juni, juli och efter sommaruppehållet, men för en och en halv månad sedan, så vi att det är bäst att ge det tid. Det var skönt att få det beskedet.  

Trots att det var andra långtidsskadan i karriären och efter ett bra år med allsvenskt spel och U21-EM, så bröt han inte ihop, såg snarare framåt.

Han anser nu att det här kan göra honom starkare i framtiden. 

Annons

- Jag gjorde kanske mitt absolut bästa fotbollsår förra året, men det var också ett av de jobbigare åren. Jag kom tillbaka, var med på U21-EM och fick sedan ont i knät. Det var höga toppar och djupa dalar, men när man är med om sådana grejer, privilegiet att få vara med på ett mästerskap, så är det väldigt lätt att motivera sig själv att göra ett jäkligt bra jobb för att komma tillbaka och spela fotboll. Det är klart att alla som spelar fotboll vill vara friska och spela matcher, men sådant här händer ibland och jag vet att den här träningen som jag gör i år kommer att förlänga min karriär. 

Publicerad 2018-07-31 kl 15:37

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto