Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Andreas Granqvist

Henkes ord bakom Granqvists beslut

Andreas Granqvist fortsätter i landslaget.

VM-hjälten berättar att en tidigare landslagsstjärna hade viss inverkan på hans beslut.

– Jag har snackat en del med Henke, säger ”Granen”.

Foto: LI MING XINHUA / EYEVINE / XINHUA / EYEVINE/IBL EYEVINE
Foto: EFREM LUKATSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Andreas Granqvist var lagkapten och tack vare sina stensäkra straffar Sveriges bästa målskytt på VM när Sverige tog sig till kvartsfinal i Ryssland. 

Efter uttåget mot England väcktes det frågor om 33-åringen från Påarp skulle sluta i landslaget. 

Granqvist sa själv att 0-2-förlusten mot England "kunde vara hans sista landskamp". 

Granqvist fortsätter i landslaget

Men så blir det inte, så länge förbundskapten Janne Andersson väljer att spela honom vill säga. På måndagen meddelar Granqvist via sitt Instagramkonto att han fortsätter över EM 2020. 

https://www.instagram.com/p/Bl2kN3oBLlW/?hl=sv&taken-by=granqvistandreas

Andreas Granqvist berättar att förbundskaptenen Janne Andersson ska ha övertygat sin lagkapten. 

– Framför allt är det för att Janne vill ha kvar mig. Jag har haft en bra vecka och känner suget att fortsätta när det är så fantastiskt roligt. Jag känner att jag kan prestera på hög nivå fortfarande och tror att uppehållen med landslaget, att möta de bästa i världen, är nyttigt för mig. Jag är på toppen av min karriär och då känns det dumt att sluta.

Pratat med ”Henke” Larsson

Granqvist beskriver också hur Henrik Larsson, som fortsatte spela i landslaget efter att ha återvänt hem till Helsingborg, övertygat honom. 

– Jag har snackat en del med Henke som varit i min sits, men hoppade av och sen ångrade sig. Han tror att detta är bra för mig och det har jag så klart vägt in i beslutet, säger han.

Hur har den dialogen sett ut?

– Vi känner varandra väldigt väl och jag ville prata med honom. Vi pratade igenom alternativen, vad som kan hända, vad vi tyckte, och så pratade jag med Janne. Det gjorde att jag inte känner mig klar i landslaget.

Var det något specifikt han sa som fick dig att fortsätta?

– Han sa att han tror det är viktigt för mig att komma i väg från klubblaget ibland och spela i landslaget och möta de bästa i världen. Att få se den skillnaden kommer att ge mig extra energi.

Lutade mot att hoppa av

Inför VM i Ryssland var Granqvist inställd på att det kunde bli hans sista mästerskap, berättar han, men efter att både han och Sverige överträffade alla förväntningar kom han på andra tankar efteråt.

– Jag har kommit upp i en ålder där jag måste lyssna på mig kropp. Jag kände just efter VM så lutade det mer mot att hoppa av. Men jag ville inte dra några förhastade beslut utan ta det i lugn och ro, och nu känner jag att hungern finns fortfarande. Jag vill vara med på resan framåt.


LÄS MER: Fifa 18 – nyheter och bästa spelarna.

LÄS MER: Så tjänar du coins i FUT – snabbt och enkelt.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Fixar du 13 rätt? Spela på Stryktipset och gör upp om miljonerna!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset