Större ansvar för Lijnders

Bild till nyheten Större ansvar för Lijnders
Holländaren Pep Lijnders har i praktiken tagit över rollen som Zeljko Buvac hade tidigare.

Buvac, som varit Jürgen Klopps närmsta assisten i 17 år, kommer inte att återvända, även om klubben fortsatt står fast vid att han är anställd, det slår James Pearce fast i Liverpool Echo. Han skriver också att Buvacs framtid kommer att bekräftas under de kommande veckorna.

Klopp och laget har tvingats att klara sig utan Buvac sedan han drog sig tillbaka på grund av "personliga skäl" i april. Utan en offentlig förklaring så har det spekulerats i både att det har med familjen att göra, men också att han söker ett managerjobb.

I och med Buvac frånvaro har Pep Lijnders tagit ett steg upp, enligt Pearce. Den holländske tränaren hämtades tillbaka till Liverpool inför försäsongen efter en misslyckad sejour i klubben NEC i hemlandet. Nu är hans roll mer assisterande tränare, förr var han den man som ansvarade för Melwood och akademien samarbetade så bra som möjligt.

– Lijnders har helt klart fått större ansvar under försäsongen tillsammans med Peter Krawietz, detta på grund av Zeljko Buvac frånvaro, skriver Pearce.

– Liverpool insisterar på att situationen med Buvac inte har förändrats. Echo upplever det dock som att serben inte kommer att återvända vilket skulle betyda att 17 års samarbete med Jürgen Klopp är över.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer