Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

FEM SPANINGAR: "Omåttligt populäre Stefanelli gör det ännu svårare för Norling att hålla honom på bänken"

Allsvenskan

SOLNA. AIK tog i dag sin tredje raka vinst när man vände ett underläge till storseger mot BP.
Här är Fotbollskanalens Max Richnaus fem spaningar från matchen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

AIK-maskinen trögstartad - men när den kom igång manglades BP
BP inledde matchen piggt där man hade mycket boll och gjorde det svårt för AIK att skapa chanser. Hos flera AIK-spelare kunde man ana en viss trötthet efter det täta matchandet de senaste veckorna, och när BP satte 1-0 genom Alexander Nilsson efter en dryg kvart misstänkte man att det skulle kunna bli en jobbig eftermiddag för Gnaget. En bit till in i den första halvleken hade AIK svårt att skapa de riktigt heta chanserna och det var en hel del frustration mot inte minst domaren, men till slut kom kvitteringen genom ett fint samspel mellan Nicolas Stefanelli och Henok Goitom. När AIK väl hade kommit in i matchen kändes segern egentligen aldrig speciellt hotad - man var mycket bättre än ett BP som inte orkade hålla emot.

Annons

Omåttligt populäre Stefanelli gör det ännu svårare för Norling att hålla honom på bänken
Nicolas Stefanelli fick i dag förtroendet från start i AIK-anfallet av Rikard Norling för första gången sedan bortamötet med Elfsborg i början av maj - och man kan lugnt säga att han tog chansen. Argentinaren gjorde tre mål under den dryga timme han var på planen och gjorde ett starkt case för att han borde kunna få mer speltid i Gnagets anfall. Stefanelli är dessutom oerhört populär bland AIK-publiken, som inte är sena att skandera ”Argentina, Argentina!” när 23-åringen står för en bra aktion eller ett mål.  Fyra mål på en start och ett inhopp nu - med andra ord kan det bli svårt för Rikard Norling att hålla honom på bänken framöver.

Värt att konstatera - Sebastian Larsson är klass
Inte direkt min mest kontroversiella spaning någonsin, för ingen har väl förväntat sig annat än att en spelare som varit given i ett kvartsfinallag i VM ska göra annat än att vara bra i allsvenskan. Men det är ändå värt att konstatera att "Seb" i sin allsvenska debut visade att han kommer spela en stor roll under de kommande åren i AIK. Mycket bra i duellspelet och fantastiska crossbollar. Kommer nog vara en kandidat till seriens bästa spelare framöver.

Annons

De andra nyförvärven då? Panajotis Dimitriadis hade det bitvis lite kämpigt till vänster i trebackslinjen, men kommer nog kunna bli en bra truppspelare som dessutom kan användas på flera positioner. Heradi Rashidi gjorde sin andra match som höger wingback efter avgörandet mot Sundsvall förra helgen, och gör på nytt en bra insats, tycker jag.

Börjar livlinorna ta slut för BP?
Trelleborg, BP, Dalkurd och Sirius har alla stått för riktigt svara inledningar av allsvenskan, där samtliga hittills har ett poängsnitt under ett per match. Således har inget av lagen ännu blivit avhängt, men nu ser både Dalkurd och Sirius ut att kunna ha vaknat där nere. BP kommer från flera tunga resultat mot bottenkonkurrenter och riskerar nu att ligga på nedflyttningsplats i tabellen när den omgången är färdigspelad. Nu måste BP börja plocka poäng igen, annars riskerar man att hamna efter på allvar.

Annons

AIK:s långa svit växer - och kommer med all sannolikhet bli ännu längre
Dagens seger var AIK:s 27 raka match i allsvenskan utan förlust - vilket sedan ett par matcher tillbaka betyder klubbrekord. Jag ser ingen anledning att den sviten ska behöva dö innan man i alla fall kommer över 30. I de kommande fem matcherna möter AIK Kalmar (h), Elfsborg (h), BP (b), Trelleborg (h) och Häcken (h). Ni ser ju själva. Bra läge för ryck i toppen för Gnaget de kommande veckorna, om man nu klarar att balansera med det täta Europaschemat.

Publicerad 2018-07-22 kl 17:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto