Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Firma Rieks-Strandberg fixade MFF-seger - ännu ett poängtapp för Örebro

Allsvenskan

Sören Rieks stod för uppbyggnaden och Carlos Strandberg för avsluten när Malmö FF bortabesegrade Örebro (1-2). Dessutom gavs debut till både Anders Christiansen och Marcus Antonsson.
- Vi är på vinnarspåret nu, säger Strandberg till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Mitt emellan Champions League-matcher skulle Malmö FF möta Örebro SK, som bara hade fyra poäng på sina sex senaste matcher.

MFF, utan avstängda duon Markus Rosenberg och Eric Larsson, skickade ut Anders Christiansen i startelvan, men inte Romain Gall eller Marcus Antonsson. I ÖSK var den mest noterbara exkluderingen Nordin Gerzic, även det på grund av avstängning.

Dessutom är MFF det motståndet som ÖSK har haft svårast mot i modern tid. Av de senaste 19 allsvenska matcherna hade MFF 13 segrar, fyra oavgjorda, och två förluster, även om en av de förlusterna var förra året.

Första halvlek var förhållandevis lugn, där ÖSK försvarade bra och MFF bara skapade några hotande anfall via inlägg. Det tog dock bara enstaka minuter i andra halvlek innan det öppnade upp sig: djupledsboll Sören Rieks, friläge Carlos Strandberg, 0-1.

Annons

När MFF började göra byte för att spara spelare inför Champions League-kvalet på tisdag, och ÖSK mest hotade via hörnor, så kom ett inlägg, Andreas Vindheim satte händerna mot Filip Rogics rygg, och straff till ÖSK. Kennedy Igboananikes straff räddades av Johan Dahlin, men Rogic slängnickade in returen.

Det varade dock i endast några minuter, innan Rieks, Arnor Traustason, och Strandberg tillsammans fixade 1-2. MFF lät Gall vara kvar på bänken hela matchen, och bytte istället spelare så att Lasse Nielsen, Fouad Bachirou, och Oscar Lewicki slapp spela 90 minuter.

- Vi snackade i halvtid i omklädningsrummet att vi skulle höja tempot och komma upp i vår kapacitet, vilket vi också gjorde och lönade sig med båda målen, säger Carlos Strandberg till C More.

- Vi har tränat mycket på det här och nu gav det utdelning, fortsätter han.

Annons

Matchen slutade 1-2, vilket gör att Uwe Rösler har fyra segrar och en oavgjort som MFF-tränare. ÖSK har nu förlorat fem av sina sju senaste matcher när de går in i en period med dubbelmöte mot BK Häcken.

- Vi är på vinnarspåret nu och har höjt kvaliteten i truppen nu med nya spelare, så det är riktigt roligt, säger Strandberg.

- Det är kul att få göra mål och framför allt att laget vinner, fortsätter han.

Örebro SK: Jansson – Lorentzson (77'), Almebäck, Hines-Ike – Björnkvist, Mårtensson, Rogic, Ring (77') – Besara, Igboananke, Omoh

Inhoppare: Granlund (77'), Boye (77')

Malmö FF: Dahlin – Brorsson, Nielsen (75'), Safari – Vindheim, Lewicki (65'), Bachirou (72'), Christiansen, Rieks – Strandberg, Traustason

Inhoppare: Antonsson (65'), Adrian (72'), Bengtsson (75')

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.