Spelarna som kan försvinna

Bild till nyheten Spelarna som kan försvinna
Liverpool är troligtvis klara med att köpa spelare under detta transferfönster. Men med försäljningen av Danny Ward är rensningen av den existerande spelargruppen igång.

Under fredagen blev Danny Ward klar för Leicester efter en övergång värd 12,5 miljoner pund. Liverpool får även 20% vid vidareförsäljning av spelaren.

Med Alisson Becker in var det ingen överraskning att klubben behövde göra sig av med en keeper, och Ward blir inte den sista. Troligtvis kommer även Loris Karius eller Simon Mignolet att försvinna, mest trolig är det att belgaren lämnar. U23-målvakten Kamil Grabbara ser då ut att få chansen som tredjemålvakt.

Liverpool Echo har gjort en lista över andra spelare som kan vara påväg ut. Både Ragnar Klavan och Alberto Moreno har ett år kvar på sina kontrakt nu, och därmed kan det komma intresse från köpsugna klubbar.

Connor Randall har även han ett år kvar av sitt kontrakt. 22-åringen var utlånad till Hearts förra säsongen, och kommer troligtvis vara aktuell för lån eller sälj.

Med de nya värvningarna Naby Keita, Fabinho och Xherdan Shaqiri är konkurrensen på mittfältet en helt annan än förra säsongen. Men det är inte troligt att varken Jordan Henderson, Adam Lallana, Gini Wijnaldum eller James Milner skulle försvinna.

Flera spelare bakom dessa kan dock bli utlånade, bland annat Sheyi Ojo, Ryan Kent, Pedro Chirivella, Allan och Marko Grujic. Den sistnämnde ryktas vara aktuell för ett nytt lån till Cardiff men också till Lazio.

Lazar Markovic har också ett år kvar på sitt kontrakt, och för fjärde sommaren i rad kommer Liverpool att försöka att låna ut eller sälja serben. Galatasaray och Anderlecht sägs vara intresserade.

Det kan också ske mycket framåt i plan. Bakom Liverpools supertrio finns Daniel Sturridge, Divock Origi och Danny Ings, de kommer att behöva kämpa hårt för att få speltid. Alla kommer nog att vara till salu för rätt pris. Sturridge är nu inne på sista året av kontraktet, men han har själv sagt att han vill stanna och kämpa om en plats i laget.

Bakom dessa anfallare finns de yngre spelarna Dominic Solanke, Ben Woodburn, Taiwo Awoniyi och Rhian Brewster. Awoniyi kommer definitivt att bli utlånad då han inte har något arbetstillstånd i England ännu, även någon av de andra kan lånas ut. Brewster är dock inte spelklar förrän vid jul på grund av sin skada.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer