– En av världens bästa

Bild till nyheten – En av världens bästa
Jürgen Klopp behövde inte mycket betänketid när Alisson blev tillgänglig på marknaden.

Under torsdagskvällen stod det klart att Alisson Becker skrivit på för Liverpool, i en övergång som gör honom till världens, genom tiderna, dyraste målvakt. Övergångssumman kommer att hamna på 66,8 miljoner pund om alla klausuler infrias.

Jürgen Klopp förklarar at det inte var något svårt beslut att gå för målvakten, som han anser vara en av världens bästa på sin position.

– Under de senaste veckorna stod det klart att möjligheten fanns att värva en av världens bästa målvakter - då behövs inte mycket betänketid, för att vara ärlig. Det är bara det att man måste ta ett litet snack med ägarna! De var ganska entusiastiska, så vi genomförde det, berättar Klopp till Liverpoolfc.com.

Klopp menar att prislappen speglar marknaden, och vad som är normalt för en målvakt av Alissons kaliber.

– Jag ser det som något som vi måste göra. Han själv har inget med priset att göra, vi har inget med priset att göra. Det är marknaden. Det är som det är och vi tänker inte så mycket på det.

– Det visar på värdet av en målvakt, såklart, under denna period. Det kommer att hända mycket de kommande veckorna tror jag, så vi är otroligt glada över att ha honom här nu.

– Hans engelska är överraskande bra och han har en stor personlighet. Han har fått mycket erfarenhet de senaste åren, i Europa och i Roma, han har presterat på förbluffande hög nivå, vilket han även gjorde i VM.

– För Brasilien var det otur, det är så det är, men han spelade verkligen bra. Så det är bara ett mycket bra ögonblick.

Även om Klopp inte har några som helst tvivel om Alissons färdigheter i målet, påpekar han att brassen, precis som alla andra, kommer att behöva tid för att anpassa sig till livet i England.

– Hela paketet är bara bra.

– Som vi alla gör, så måste han anpassa sig till engelska Premier League, det är så det ser ut. Ligan är annorlunda, domarna är annorlunda, målvaktsspelet är annorlunda i Premier League.

– Men det viktiga är att vi har hämtat hit honom på grund av hans färdigheter, alla de olika målvaktsegenskaperna är av allra högsta klass.

– Såklart måste han anpassa sig, och med åldern kan han förbättra sig. De bästa åren för en målvakt kommer nu för honom.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer